Connect with us

technokrata

Baj nem lehet: már a lakatodat is levédheted ujjlenyomatoddal

LifeStyle

Baj nem lehet: már a lakatodat is levédheted ujjlenyomatoddal

Nagy reményekkel indult el a TappLock az Indiegogon.

Mára a legtöbb okostelefon már ujjlenyomat-olvasóval is fel van szerelve, ami egyértelműen a legbiztonságosabb és leggyorsabb megoldás ha a védelemről van szó. Most, hogy az ehhez kellő technológia már nem olyan drága, mint korábban, egyre több okoseszköz érkezik ujjlenyomat szenzorral.

Most egy okoslakatról számolhatunk be, melyet egy egyszerű érintéssel feloldhatunk, és nem kell kódokat megjegyeznünk vagy kulcsokat magunkkal vinnünk. A TappLock néven indult Indiegogo kampány 40 ezer dollárt próbál összegyűjteni az eszközre. Két variáns lesz elérhető: a drágábbik 3 éves üzemidővel rendelkezik, és ha épp nem használjuk, telefonunkat is tölthetjük vele; a másikkal ez nem tehető meg és csak fél évet bír ki egy töltéssel. Ha valaki megpróbálja felfeszíteni a lakatot, egy riasztó is megszólal.

A beüzemelés rendkívül egyszerű, a hozzátartozó applikációval kell beállítanunk mindent telefonunkon, és másoknak is adhatunk hozzáférést egyetlen érintéssel. A feloldás mindössze 0,8 másodpercet vesz igénybe. A probléma az, hogy a hasonló okoszárakról és lakatokról nem volt túl jó a felhasználók véleménye, hiszen sokszor előfordult, hogy megadta magát az eszköz és szinte lehetetlen volt kinyitni őket. Ha a TappLock azonban beválik újítást hozhat életünkbe 29 illetve 49 dollárért.

Forrás: IndiegogoSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd