Connect with us

technokrata

Itt a szerkezet, ami a lélegzetből megállapítja a rákot

green-halo

LifeStyle

Itt a szerkezet, ami a lélegzetből megállapítja a rákot

A japán orvosi újdonság hatalmas előny lehet a rák elleni harcban.

A The National Institute for Materials Science nevű japán orvosi kutatóintézet feltalált egy olyan szerkezetet, aminek segítségével egyszerűen kiszűrhető a rák. Az eszköz a lélegzetünkből állapítja meg a lehetséges rákos sejteket. Ezt egy apró chip segítségével oldja meg. A lélegzetünkben lévő anyagokat vizsgálja meg és a lehetséges rosszindulatú anyagokat kijelzi.

Ehhez hasonló technológiával egy éve egy kínai csoport megalkotott szintén rákszűrő készüléket, ám az kifejezetten a tüdőrákra specializálódott. A mostani eszközzel azonban a fejlesztői szerint a rák mindenféle fajtáját meg lehet állapítani.

Csatlakoztatni lehet okostelefonhoz is, és ezzel könnyedén felvihetőek az adatok a mobilba. A legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy pár ezer forintnak megfelelő Yenbe kerül majd, így mindenki számára megengedhető a szűrés. Sajnos a kutatók szerint még legalább 6 év mire pontos és biztos szintre tudják fejleszteni a szerkezetet és napi használatba tudják bocsájtani. A jelek azonban biztatóak.

 

Forrás: UbergizmoSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle