Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel van a Skynet indulása!

LifeStyle

Közel van a Skynet indulása!

Íme a robotnő, akit teljesen emberi külsővel mutattak be Kínában.

A Geminoid F nevet kapó robot nagyon gyorsan a pekingi robotkonferencia “legszexibb robotjává” vált. A tervezők az Oszakai Egyetemről úgy alkották meg, hogy külseje megszólalásig hasonlítson egy 20-as éveiben járó nőhöz. Annyira felkapta a közönség a “nőt”, hogy már IMDB profilt is kapott az interneten.

geminoid-f-in-beijing

A fejlesztők célja abszolút az volt, hogy emberivé tegyék a robotot. A szoftverének segítségével emberi mozdulatokat, arckifejetéseket is tud utánozni. A magassága 170 cm, ami egy átlagos nő magasságával egyezik meg. Emellett képes felvenni a szemkontaktust, képes beszélni, énekelni, sőt felismeri az emberek testbeszédét és mosolyát. Bőrét a készítői szilikagépből készítették, mely akár egyfajta öregedést is képes produkálni; zsírosodása miatt egy-két év múlva cserélni kell.

Geminoid F-1-8

A modellnek, aki az arcát kölcsönözte a robotnak, egy speciális 3D scanner segítségével szerezték meg az arcformáját. A robot válaszolt a neki feltett kérdésekre, méghozzá egészen intelligensen. A videóban még jobban megfigyelhető a emberi hasonlósága a gépnek.

 

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés