Connect with us

technokrata

Ha utálod, hogy kamerák figyelnek, ezt az eszközt helyezd el a lakásodban!

xanadem-home3

LifeStyle

Ha utálod, hogy kamerák figyelnek, ezt az eszközt helyezd el a lakásodban!

Bemutattak egy új biztonsági rendszert.

Eddig, ha biztonsági rendszert szerettünk volna telepíteni a házunkba, mindenki a kamerás és mozgásérzékelős megoldásra gondolt. Ezen változtatna egy frissen bemutatott technológia.

xandem-node-plugged-in

Mivel a kamerák elég szabvány-gyártott termékek, így ahogy a filmekben is láthatjuk, a betörők először azokat célozzák meg, és kiiktatásuk után gyakorlatilag használhatatlan a biztonsági hálózat. A Xandem nevű cég egy olyan ötlettel állt elő, mely mellőzi a kamerák használatát, ez által a feltűnő technikai eszközök eltűnnek, és nehezebb láthatatlannak maradnia egy rossz szándékú betolakodónak.

A bemutatott újdonság lényege, hogy mozgásérzékelők figyelmeztetnek vezeték nélküli hálózaton keresztül. A tulajdonosnak annyit kell csak csinálnia, hogy csatlakozik a hálózati csomópontra Innentől a rendszer érzékeli a behatolókat, valamint akár követni  is tudja őket a házban.

Hátránya, hogy semmilyen képi bizonyítékkal nem szolgál a bűnt elkövetőket illetően. E mellé még igen drága is a termék, hiszen egy 10 csomópontos rendszer 480 dollár, de ha már 15 csomóponttal kívánjuk még biztonságosabbá tenni otthonunk, akár 580 dollárt is kifizethetünk a komplett rendszerért.

 

Forrás: UbergizmoSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek