Connect with us

technokrata

Ezen sírva nevetünk: megvan az év szava!

word-of-the-y

LifeStyle

Ezen sírva nevetünk: megvan az év szava!

Az oxfordi egyetem nyelvészei szerint egy “emoji” lett az év szava.

Évek óta több szervezet is készít felméréseket és hozzájuk kapcsolódó listákat, arról, hogy mi a legnépszerűbb szó az adott évben.

WOTY-emoji

2013-ban a ‘selfie’ lett, és ezt most már hazánkban is elismerik hivatalosan, magyarosított ‘szelfi’ formájában. A Magyar Tudományos Akadémia már külön helyesírási szabályt is hozott ezzel kapcsolatban, például: a ‘babaszelfi’ egyben irandó, míg a kettőnél több tagból, vagy hatnál több szótagból álló szavaknál már kötőjellel választjuk el a szavakat.

Az idei kimutatás szerint, amit a leghíresebb listát készítő csapat, az oxfordi egyetem nyelvészei és a SwiftKey nevű applikáció fejlesztői közösen készítettek el, kiderült hogy a 2015 évben az év szava a “Face with Tears of Joy” emoji lett, ami magyarul nagyjából úgy fordítható, hogy “sírva nevetős” emoji.

Emoji-woty

Tehát tulajdonképp az év szava nem is egy szó, hanem egy unicode kódolású képecske! Azért ezt szavazták meg végül a nyertesnek, mivel a felmérések szerint ezt használták a legtöbben az elmúlt év alatt. Angliában 20%, míg Amerikában 17%-ra nőtt az eredeti 4 és 9 százalékról ezen emoji használatának gyakorisága.

Kíváncsian várjuk a jövő évi nyertest!

Forrás: iMagazinSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák