Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan írjunk megnyerő önéletrajzot?

LifeStyle

Hogyan írjunk megnyerő önéletrajzot?

Tudd meg min áll vagy bukik egy HR-es véleménye önéletrajzodról!

Minden bizonnyal Ön is egyetért a következő véleménnyel: Az álláskeresés, az egyik legnehezebb munka. Több tényezőnek kell egységben lennie ahhoz, hogy karrier céljainak megfelelő állást kapjon.

Legfontosabb alappillérek:

– önismeret,
– motiváció,
– célok,
– állásra szabott önéletrajz, motivációs levél.

Szerencsére ma már egyre többen nem sablonos önéletrajzot adnak be, hanem célirányosan az adott állásra szabva. Ha már kiválasztotta, hogy hova szeretne pályázni, akkor önéletrajzát állásra, pozícióra tudja szabni. Ez persze több munkával fog járni, de higgye el megéri!

Fontos, hogy ne csak a saját feje után menjen önéletrajza vagy motivációs levele írásakor! Gondolkozzon a másik fél fejével is!

Vajon ha egy idegen megnézi biográfiáját, akkor milyen képet alkot Önről? A szakmai munkájáról? Kulcsfontosságú ezeket a dokumentumokat, jól megírnia, hiszen ekkor találkozik Önnel először a cég!
De, mint tudjuk, egyáltalán nem egyszerű egy másik ember elvárásainak megfelelni a nélkül, hogy tudnánk mit vár el tőlünk!

Ezért megkérdeztünk egy, a témában igazán jártas JobTrénert, Kovács Zsuzsannát, aki megosztotta velünk több, mint 10 éves szakértelmére és számtalan munkakeresőnek nyújtott segítségére alapozva tapasztalatait.

„Mit néz meg a CV-ben egy HR-es, milyen legyen, hogy Ön a „kiválasztott” csoportba kerüljön?

– legyen átlátható és tagolt,
– legyenek benne kiemelések, természetesen a kulcsszavakra. Mi a kulcsszó? Amit az álláshirdetésben megadtak,
– az önéletrajzában találják meg azokat a szavakat, amik a hirdetésben szerepelnek,
– az önéletrajz ne fogalmázás legyen, hanem felsorolás, így gyorsan megtalálja benne a HR-es, amit keres. Ne feledje, 6 másodperce van a meggyőzésre,
– a személyes adatok fontosak (elérhetőség, kor, cím), de ne ez domináljon, csak a helyet foglalja az önéletrajzban, ha egy külön bekezdést szán neki, elég a fénykép mellé a neve alá feltüntetnie az adatait,
– ha kért fényképet az álláshirdetésben a cég, akkor tegye bele, mert sajnos ez is szűrő lehet, hogy vajon figyelmesen olvasta-e el a hirdetést és beleírja-e azt, amit kért a leendő munkaadó,
– legyenek a hirdetésben leírt feladatok eredményként megfogalmazva!

Egy átlátható, rendezett önéletrajz feltételezi a munkája minőségét! 6 másodperce van tehát, hogy megnyerje a szakembert. Tudom, nehéznek tűnik. Ezért döntöttem úgy, hogy elindítom azt a programot, ami személyre szabottan valóban segít az álláskeresőknek előrébb jutni. Jelmondatom: VÁLTOZTASSON! Élje a jelent, tegye le a jövője alapjait, hogy holnap már a céljainak tudjon élni! ” – javasolta Kovács Zsuzsanna a www.jobtraining.hu-tól.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés