Connect with us

technokrata

A méret igenis számít: készül a világ legnagyobb repülőgépe

LifeStyle

A méret igenis számít: készül a világ legnagyobb repülőgépe

A Stratolaunch Systems gépe műholdrakétákat is képes lesz indítani.

A Microsoft egyik alapítója, Paul Allen még 2011-ben álmodta meg a Stratolaunch óriásrepülőt, mely nem csak a Guinness Rekordok Könyvébe készül bekerülni, de műholdakat is lehet róla majd indítani. A megépítésben számos partner segít, köztük Elon Musk is, és jelenleg Kaliforniában készül a Mojave Air-ben és a Space Port-ban. Várhatóan 2016-ban indul el első tesztútjára.

A több, mint 117 méteres fesztávval rendelkező gép 37 méterrel szélesebb lesz, mint a jelenlegi legnagyobb utasszállító, az Airbus A380. Ez az őrületes méret lehetővé teszi, hogy a magasból indítson űrrakétákat, műholdakat. Ezzel rengeteg üzemanyagot spórolnának meg, hiszen nem kell a földről, a nulláról felgyorsítani a kilövendő egységeket.

Amellett, hogy egy repülés során több indításra is képes lesz, a szakértők a lehető legjobb helyről lőhetik fel a műholdakat. Fontos megemlíteni talán azt is, hogy a gépnek köszönhetően az űrutazás is megfizethetővé válna, ami régóta nagy álma az emberiségnek.

Sajnos a hátránya az lesz, hogy ellentétben a legtöbb géppel, amiknek elég egy 2,5 km-es kifutó, ennek 3,6 km kell majd a felemelkedéshez.

Forrás: EngadgetSzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd