Connect with us

technokrata

Egyre részletesebb képek érkeznek a Plutóról

LifeStyle

Egyre részletesebb képek érkeznek a Plutóról

A New Horizons egyre közelebb ér a Plutóhoz, így egyre nagyobb felbontású és egyre részletesebb képek érkeznek a kisbolygóról.

A 2006. január 19 fellőtt műhold a számítások szerint július 14-én fog elhaladni a Plutó és legnagyobb holdja, a Charon mellett. A hétvégi üzemzavar után újra működik az eszköz, és sikerült visszakapcsolni a számítógépet készenléti üzemmódból.

Míg a korábbi felvételeken csak barna pacákat láthattunk, a ma megérkezett fotókon sokkal élesebb képeken vizsgálhatjuk meg az égitestet. A felszínen megfigyelhető fekete foltok továbbra is rejtélyt jelenteken, de már nem kell sokat várnunk, hogy közelebbről is szemügyre vegyük a törpebolygót.

A kutatás célja, hogy megvizsgálják a felszín kémiai összetételét, hőmérsékletét, valamint a légkört, illetve a törpebolygó holdjának légkörét.

Érdekességként említhetnénk meg, hogy mikor elindult a műhold, a Plutó még bolygónak volt bejegyezve, és csak hónapokkal később nyilvánították kisbolygónak.

Amint újabb fejlemények érkeznek, jelentkezni fogunk, és igyekszünk minden érdekességet közzétenni a történelmi pillanatról.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek