Connect with us

technokrata

Bemutatkozott a 4K videófelvételre képes Samsung NX500

LifeStyle

Bemutatkozott a 4K videófelvételre képes Samsung NX500

A Samsung bemutatta NX500-as fényképezőgépét, amely 28 megapixeles felbontásával, a BSI APS-C szenzorokkal, a 4K (UHD) minőségű videofelvétellel, DRIMeV képfeldolgozó processzorával, egyedi autofókusz rendszerével és a Samsung Auto Shot funkcióval a profik igényeit is kielégíti – hiszen az NX500 az NX1 funkcióit egy kompakt készülékbe ágyazza. A Bluetooth-on és Wi-Fi-n keresztül történő csatlakoztatási lehetőség révén a vásárlók egyszerűen megoszthatják megörökített élményeiket, NFC kompatibilitása révén pedig mobiljukkal is vezérelhetik azt.

Az NX500 fókuszálási és képkészítési sebessége kiváló képminőséget tesz lehetővé. 28 megapixeles felbontású, hátsó megvilágítású (BSI – Back Side Illumination) APS-C szenzorával még rossz fényviszonyok között is képes tökéletes képet készíteni. Támogatja a 4K és az UHD videofelvételt is, az egyedi szenzor pedig még nagyobb rugalmasságot biztosít a mozgókép készítésnél” – mondta Sangmoo Kim, a Samsung Electronics IT és mobil kommunikációs üzletágának alelnöke.

A beépített HEVC Codec a jelenlegi legmodernebb tömörítési technológia, hiszen a nagy felbontású videók méretét a H.264-es szabványhoz képest a felére csökkenti a minőség bármiféle romlása nélkül. Emellett az Interval Capture módban készített állóképek könnyen UHD time-lapse videóvá fűzhetők össze, s ez a művelet a fényképezőgépen is elvégezhető, így nem kell a fotókat a számítógépre továbbítani.

Példátlanul rövid válaszidő

Az NX500 DRIMeV processzora sokkal gyorsabb, mint az elődje. Ez kiváló színhűséget, még erőteljesebb zajcsökkentést és jobb képminőséget garantál. A 28 megapixeles szenzor és a hibrid AF rendszer ötvözése révén a felhasználók a legváratlanabb pillanatokat is elkaphatják az azonnali fókuszálás és képkészítés lehetőségével. Továbbá, másodpercenként akár 9 fotót is készíthetnek, így a felhasználók igen egyszerűen követhetik és rögzíthetik a körülöttük folyó eseményeket. A mozgó témák fotózásának lehetőségét tovább javítva az NX500-nál alkalmazott Samsung Auto Shot (SAS) funkció, ami a mozgásérzékelés révén pontosan képes megjósolni azt, hogy mikor lehet elkészíteni a tökéletes fotót különféle szituációkban, például amikor egy gyermek elkapja a felé dobott labdát.

Ergonomikus kialakítás és csatlakoztatás

A tenyérbe illeszkedő NX500 ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindig biztonságosan tartsák a fényképezőgépet. A kihajtható és dönthető, valamint a fényerőt automatikusan állító kijelző segítségével a felhasználók könnyen elkészíthetik a tökéletes selfie-t. A készülék zökkenőmentes vezeték nélküli csatlakozást biztosít Wi-Fi-n, Bluetooth-on és NFC-n keresztül. A kiemelkedő adatátviteli sebesség és a Bluetooth révén a felhasználók nagyméretű képfájlokat és videofájlokat is gyorsan átküldhetnek okostelefonjukra vagy táblagépükre.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő