Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Canon EOS M3

LifeStyle

Bemutatkozott a Canon EOS M3

A Canon a napokban mutatta be EOS M3 modelljét, egy nagy tudású, de kisméretű fényképezőgépet, amelyet kifejezetten a nagyobb teljesítményt igénylő amatőr fotósoknak készítettek. A digitális tükörreflexes gépekével összemérhető beállítási lehetőségeket egy kompakt vázban felvonultató EOS M3-mal fantasztikus részletességű képek készíthetők. Az EOS M3 lelke a Canon első 24,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelője, illetve legfejlettebb képfeldolgozó processzora, a DIGIC 6, amellyel felső kategóriás minőségben rögzíthetőek állóképek és Full HD videók egyaránt. A gép szupergyors autofókuszával lehetőséget teremt a leggyorsabb mozdulatok megragadására is, amiben az új Hybrid CMOS AF III és a 49 pontos AF-rendszer nyújt segítséget.

Szépség és erő, maroknyi méretben

Az EOS M3 24,2 megapixeles érzékelője mindent tisztán, ragyogó színekkel és fantasztikus részletességgel örökít meg. A készülék gyenge fényviszonyok mellett is tökéletesen működik: a szenzor ISO 100-12800-as érzékenységi tartományával élénk, élethű és zajmentes képek készíthetők. A 49 pontos autofókusz-rendszerrel és a villámgyors Hybrid CMOS AF III technológiával a tárgy mindig fókuszban marad, mivel az új rendszer 6-szor gyorsabban fókuszál.

Tartson mindent kézben – a jól ismert EOS kialakítás és kezelőszervek

Az EOS M3 kényelmes, ívelt formáival jó fogást kínál. A vázon sok közvetlenül elérhető kezelőszerv található, például az expozíciókompenzációs tárcsa vagy a fő vezérlőtárcsa, illetve rengeteg személyre szabható gomb, amelyekkel a felhasználó a gép beállításait a saját fotózási stílusának megfelelően érheti el.

A kompozíció minél rugalmasabb kiválasztásához a nagy, 7,5 cm-es (3,0”) LCD érintőképernyő felfelé akár 180 fokban, lefelé pedig 45 fokban billenthető, így bármilyen szögből a legjobb képkivágást érhetjük el, ráadásul a multitouch is bármikor használható. A képernyőn a Canon intuitív, az EOS digitális tükörreflexes gépekre jellemző, érintésekkel vezérelhető menürendszere is kezelhető.

Az EOS M3-hoz Canon Speedlite vakuk, illetve egy forgatható elektronikus kereső is csatlakoztatható. A váz kompatibilis az EF-M objektívekkel is. A Creative Assist alkalmazással a gép mobil eszközökről is vezérelhető úgy, hogy az effektusok majdani hatását felvételkészítés közben, valós időben láthatja a tulajdonos. Az olyan beállítások, mint a fényerő, a háttér elmosása, a színtelítettség, a kontraszt, a kép melegsége és a szűrők hatásai módosíthatók, a beállítások elmenthetők és szükség esetén újra előhívhatók.

Emlékezetes videók

A kezdő filmrendezők Full HD minőségben örökíthetik meg a legjobb pillanatokat 24p, 25p vagy 30p sebességgel, MP4 formátumban.  A fejlett Hybrid CMOS AF III gondoskodik arról, hogy a legfontosabb emberek és a legjobb helyek mindig fókuszban legyenek. A képzettebb operatőrök számára a Touch AF rugalmas lehetőséget ad az autofókusz-pontok kiválasztására az LCD-kijelzőn, még mozgó tárgyak esetében is, ezzel pedig professzionális fókuszáthúzásos hatások érhetők el. A teljes kézi vezérlést nyújtó Manual Movie móddal a felhasználó a rekesz-, expozíció- és ISO beállításokkal lenyűgözően kreatív eredményeket érhet el.

Vezérlés és megosztás

A gép távolról is vezérelhető, illetve a beépített Wi-Fi és NFC kapcsolaton továbbítani is tudja a képeket, valamint az új Camera Connect alkalmazással a készülék legfontosabb funkciói távolról is vezérelhetők. A Dynamic NFC-vel elég a kamerát összeérinteni egy okoseszközzel a képek továbbításához, az automatikus szinkronizálással pedig az összes kép azonnal feltölthető a Canon irista felhő alkalmazásába, így a mentés miatt sem kell aggódni.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés