Connect with us

technokrata

Biztonságos nethasználatra tanítja a gyerekeket a Telekom

LifeStyle

Biztonságos nethasználatra tanítja a gyerekeket a Telekom

A Biztonságos Internet Napjának alkalmából a Telekom a mai napon 12 város 14 iskolájában 1000 gyereket tanít az online technológiák tudatos és biztonságos használatára. A Telekom önkéntesei gyakorlati tudást nyújtanak a nethasználat lehetőségeiről és veszélyeiről, beállítási, szűrési praktikákról, netikettről.

Szinte naponta hallunk a virtuális térben történő konfliktushelyzetekről, amely némely esetben komoly traumák lehetőségét hordozza. Alkohol, drog, katonaság, öngyilkosság, plágium, szekta, szexuális orientáció, szerencsejáték, politika – csak néhány azon kategóriák közül, amelyeket a Telekom oldalán elérhető Norton Family programban letilthatunk gyerekeink számítógépéről, telefonjáról, tabletjéről.

A törvény szerint minden internetszolgáltató köteles a honlapján biztosítani a kiskorúak védelmét lehetővé tévő, ingyenes szoftvert. Okosdigitális programjával a Telekom azonban ennél lényegesen többet tesz: eddig több tízezer gyermeket oktatott iskolai keretek közt a biztonságosabb, tudatosabb nethasználatra önkéntes Telekom dolgozók közreműködésével. A Program következő fázisában pedig az eddig az iskoláskorú gyermekekhez szóló több éves múltra visszatekintő Okosdigitálist a szülőkre és pedagósukra is kiterjesztik.

A Telekom Okosdigitális Programja keretében törekszik hozzájárulni Magyarország digitális érettségének, írástudásának fejlesztéséhez. Partnerségben a Digitális Tudás Akadémiával immár négy éve tartanak iskolai előadásokat, nagyon sok gyakorlati tudást nyújtva a gyerekeknek a nethasználat lehetőségeiről és veszélyeiről, beállítási, szűrési praktikákról, netikettről.

A Biztonságosabb Internet Napján 12 városban, 14 iskolában 1000 gyermeket oktatnak egyidőben. Három fővárosi iskola mellett Budaörsön, Szentendrén, Diósdon, Győrött, Cegléden, Szolnokon, Egerben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Nyíregyházán tartanak oktatásokat febuár 10-én.  A negyvenöt perces tanórába foglalt interaktív előadásban az olyan elemi kérdésektől, mint a jelszóvédelem, a veszélyes tartalmak kiszűrésén át egészen a zaklatásokat kivédő megoldásokig érintenek mindent az oktatók, természetesen a korosztályi sajátosságok figyelembevételével.

“A Telekom Okosdigitális Programja eddig elsősorban iskolásoknak szóló térítésmentes, közösségi szolgáltatásként működött. Felismertük azonban, hogy igazi párbeszédre van szükség ebben a nagyon fontos kérdéskörben, és ehhez elengedhetetlen, hogy a felnőttek, szülők és pedagógusok is felvérteződjenek a megfelelő tudással és így magabiztos válaszokat adhassanak a gyerekek aktuális kérdéseire. Ezért a szülőkre és pedagógusokra szabott tartalommal is indítunk online kurzusokat az idei évtől” – mondta Rózsa Iván, a vállalat kommunikációs igazgatója.

A Telekom Okosdigitális Program új, minden online edukációs programját felölelő weboldalán találhatók bővebb információk a kezdeményezésről, az oktatásokról. Elérhető segítség a diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak, hogy magabiztosan tájékozódjanak a digitális világban.

A Biztonságosabb Internet Nap egy Európai Uniós kezdeményezés, melyet ma már a világ számos országában jegyeznek, rendhagyó netközösségi, iskolai, szakmai programokat szervezve az üzenet köré. Az év második hónap második hetének második napjára időzített globális kampány célja az online technológiák tudatos és biztonságos használata. A nap szlogenje: “A jobb internet közös ügyünk!”Szólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő