Connect with us

technokrata

Tudat által irányított robotkezet teszteltek

DARPA robotkar

LifeStyle

Tudat által irányított robotkezet teszteltek

A DARPA robotkar remekül teljesített a tesztalanyoknál.

A DARPA mindig is élen járt az olyan érdekfeszítő projektek megvalósításában, melyek kiemelkedően hasznosak lehetnek számunkra. Ide tartozik például a tudat által iránytott robotkéz, melynek tesztelését láthatjuk a lenti videón.

Az egyik tesztalany, Jan Scheuermann és családtagja Pittsburgh publikáltak egy írást, melyben az elmúlt néhány évben tapasztalt eredményeket és az eszköz teljesítményét mutatták be. A kar használatát oly mértékben képes volt kisajátítani Jan, hogy a végére sikerült legyőznie testvérét kő-papír-ollóban. A Pitt School of Medicine professzora, Andrew Schwartz is megállapította, hogy a tesztalanyok természetes, koordinált mozgásokat is képesek már végrehajtani a robotkarral.

Jan Scheuermann néhány évvel ezelőtt egy speciális műtéten esett át, ahol neurális implantátumokat helyeztek el az agyában, hogy később képes legyen irányítani a művégtagot, mivel nyaktól lefelé teljesen lebénult. A kutatók további jelentkezőket keresnek, hogy a tovább folytathassák a fejlesztéseket, és hogy többé egy ilyen szerencsétlenség se jelentsen akadályt az alany életében.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle