Connect with us

technokrata

Tüntetők zárták el a parlamenti mélygarázs bejáratát

LifeStyle

Tüntetők zárták el a parlamenti mélygarázs bejáratát

Másfél tucat tüntető zárta el hétfő reggel a parlamenti mélygarázs bejáratát. A demonstrálók “Nem a kirekesztésre!”, illetve “Nem a megszorításokra!” feliratú transzparenseket feszítettek ki. A demonstrálók egyelőre akadályozzák, hogy az ülésre érkező képviselők leparkolhassanak.

Néhány társuk “3 300 0000 embernek rendszeresen nincs elég pénze élelmiszerre!”, valamint “2 500 000 ember nem tudja fizetni a lakbért, rezsit vagy a lakáshitelt!”, illetve a “Nem roma gyerekek 91 százaléka befejezi a középiskolát – roma gyerekeknek csak 59 százaléka!” feliratú táblákat tart. 

A mélygarázsnál forgalmi dugó kezd kialakulni, a 2-es villamos is megállt. Néhány perccel a demonstráció kezdete után a készenléti rendőrség körülbelül két tucat munkatársa jelent meg a helyszínen, hogy felírja a demonstrálók adatait. Ők erre elkezdték skandálni, hogy “alkotmányt, demokráciát, jóléti államot!”.

A szervezők elmondása szerint a költségvetést megalapozó törvények elfogadása, valamint a szerintük a szegregációt eredményező köznevelési törvény ellen tüntetnek. Hangsúlyozták, hogy demonstrációjuk nem kötődik szervezetekhez, mindannyian civilként vannak jelen.

Forrás: MTISzólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák