Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenyűgöző a GE új mikroszkópja

LifeStyle

Lenyűgöző a GE új mikroszkópja

A GE Healthcare Life Sciencesnél kifejlesztettek egy új tudományos mikroszkópot, aminek segítségével a kutatók különféle mintákat analizálhatnak és vizualizálhatnak. A Cytell egy költséghatékony és intuitív képalkotó készülék, amely a mikroszkóp és sejtanalizáló ötvözetéből született. Az automata hibrid készülék a tablethez hasonló felhasználói interfésszel rendelkezik, és a működtető szoftver lehetővé teszi, hogy a kutatók könnyedén navigálhassanak a különféle funkciók között. Dary Sarkis, a GE munkatársa eddig több mint 2000 felvételt készített a Cytellel, és összeállított egy színpompás válogatást (lásd alább).

A GE Healthcare Life Sciences által kifejlesztett Cytell névre hallgató új készülék egy viszonylag olcsó és intuitív képalkotó rendszer, amely a mikroszkóp és sejtanalizáló ötvözetéből született. Könnyedén elfér egy laboratóriumi széken, és a segítségével a kutatók különféle mintákat analizálhatnak és jeleníthetnek meg, legyen szó rovarlábról vagy sejtekről. „Olyan ez, mint egy automata fényképezőgép” – magarázta Dary Sarkis, a GE Healthcare tudományos mikroszkópok készítésével foglalkozó munkatársa. „Rengeteg mikroszkóppal dolgozó szakember sok értékes időt pocsékol el a tökéletes kép megalkotásával. A Cytellel elég öt perc, és garantáltan olyan képet tudok készíteni, amit bátran megmutathatok másoknak is.”

A nagyjából egyéves Cytell a high-end DeltaVision mikroszkóp és az IN Cell analizáló készülékekben használt technológiára épül. A GE munkatársa szerint a Cytell „végeredményben egy automata hibrid készülék: a mikroszkóp, sejtszámláló és a citométer ötvözete” (ez utóbbi készüléket sejtmérésre használják). A tablethez hasonló felhasználói interfésszel rendelkezik, és a működtető szoftver lehetővé teszi, hogy a kutatók könnyedén navigálhassanak a különféle funkciók között. „Tere nyílik specifikus kísérletek beállításának, mindezt rendkívül egyszerűen. A szerkezet ezután automatikusan kinyeri a kívánt adatokat grafikonok, táblázatok és riportok formájában. Így hamar kiderül, működik-e egy-egy elképzelés” – teszi hozzá.

Sarkis eddig több mint 2000 felvételt készített a Cytellel, és összeállított egy válogatást a legjobban sikerült képekről, melyek közül a legjobbakat az alábbiakban tekintheti meg (Fotók: Gary Sarkis és Healthcare Life Sciences):



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés