Connect with us

technokrata

Az okostelefonok gerincünknek sem tesznek jót

LifeStyle

Az okostelefonok gerincünknek sem tesznek jót

Ha csak 15 fokkal döntjük meg fejünket, 12 kg plusz súly nehezedik gerincünkre.

Bizonyára sokat hallottuk már, hogy nem tesz jót egészségünknek és testtartásunknak, ha egész nap a számítógép előtt görnyedünk, de vajon az SMS-ezés és az okostelefonhasználat mennyire van rossz hatással ránk? Nos, Dr. Kenneth Hansraj legújabb publikálása szerint (a Surgical Technology International című lapban) az telefonhasználat talán még rosszabb is.

Ahogy a leni képen is jól látjuk, SMS-ezés közben lefelé tarjuk fejünket, és a felmérés szerint, ez a görnyedt állapot feleslegesen terheli gerincünket meglehetősen nagy erővel. Ha csak 15 fokkal hajtjuk le fejünket, 12 kg súly nehezedik gerincünkre.

Dr. Hansraj elmondása alapján ezt a terhet a hátsó, hanyi izmok ellensúlyozzák, és sokkal nagyobb terhelést kap ezáltal gerincünk, mint azt gondolnánk. 15 foknál 12 kg, 30 foknál 18 kg, 45 foknál 22 kg és 60 foknál akár 27 kg is lehet.

Mint látjuk újabb problémával kell szembesülnie az emberiségnek, és egy újabb rossz szokással lettünk gazdagabbak, azonban meglehetősen nehéz lesz leszokni a menet közbeni telefonhasználatról, hiszen ki akarna vízszintesen tartozz kézzel SMS-t írni. Sajnos a megoldást, vagy a probléma orvoslásának módjáról nem tudtunk meg többet.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle