Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét lehet pályázni hűtő- és fagyasztógépek cseréjére

LifeStyle

Ismét lehet pályázni hűtő- és fagyasztógépek cseréjére

Ismét megkezdődik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsőként péntektől a hűtő- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.

A három energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint.

Eredetileg mindhárom kiírásra október utolsó hetében – különböző időpontokban – lehetett volna jelentkezni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) azonban október 28-án arról tájékoztatott, hogy az energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségéből adódó technikai okok miatt nem üzemel.

A tárca a végleges megoldás kidolgozásáig a pályázók türelmét kérte, és hangsúlyozta, hogy a hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Felhívta a figyelmet arra is, hogy szükség esetén meghosszabbítja a jelentkezési határidőt, az addig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatokat pedig érvényesnek tekinti.

Az NFM november 11-én közölte, hogy a pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidőkkel, november 14-étől megkezdődhet a jelentkezés.

A hűtő- és fagyasztógépek cseréjére november 14-e és december 15-e között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban. Először a Nyugat-dunántúli régióból, azaz Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből pályázhatnak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok, majd november 16-ától a többi magánszemély. Ezt követi meghatározott időpontokban a többi régió.

A kazáncsere pályázatai november 19-e és 2015. január 31-e között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be, szintén régiónként különböző időpontokban.

A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26-a és 2015. január 5-e között, vagy a forrás kimerüléséig nyújthatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu) érhető el.

Forrás: MTI



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés