Connect with us

technokrata

A mobil öltöztet – a legmenőbb fashion appok mobilra

LifeStyle

A mobil öltöztet – a legmenőbb fashion appok mobilra

Összeszedtük a legjobb applikációkat, melyekkel kiválaszthatod, hogy mit viselsz a nyáron.

A divat mindenek felett? Bizony, az elmúlt évek során soha nem látott mértéket öltött az individualizmus, ruhatárunkkal pillanatok alatt megmutathatjuk ízlésünket a világnak. Ahogy a híres márkák egyre-másra mutatják be újabbnál újabb kollekciójukat, úgy követik őket rajongók tízezrei a Facebookon vagy egyéb, számukra mértékadó csatornán. Igen ám, de mi van akkor, ha mi nem tartozunk a fanatikus tábor tagjai közé, mégis szeretnénk megismerni a cégek legújabb kollekcióját? Például feltelepíthetjük a kedvencünk okostelefonra készített applikációját, melyből aztán azonnal értesülhetünk a legújabb trendekről.

ZARA

A spanyol Inditex cégóriás egyik legnépszerűbb márkája a Zara, mely már hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektet a mobilos programjára is. Az ország legnépszerűbb plázáiban is megtalálható üzlet Android és iOS platformon is jelen van, így szinte mindenki számára hozzáférhető. A magyarul sajnos nem tudó applikáció rendkívül letisztult dizájnnal rendelkezik, a kategóriák között pedig igen egyszerű eligazodni.

kep_zara

A női, férfi valamint gyerek kollekciók mellett az aktuális újdonságokra és a legújabb fotósorozatokra is rábökhet az érdeklődő, valamint ha kedve tartja, akár meg is keresheti a legközelebbi boltot. Az alig néhány napja frissített szoftver tényleg meglepően pontos, az Aréna Plázában található boltot például nem is jelzi, az ugyanis jelenleg felújítás alatt áll. Ha esetleg bajban lennénk az adott termék pontos típusával és nem leljük a bolti eladót, akkor a vonalkód leolvasásával azonnal megtekinthetjük a ruha adatlapját.

Pull&Bear 

Az Inditex másik, nálunk szintén közkedvelt márkája is rendelkezik önálló mobilos programmal. A Zara-éhoz hasonló, egyszerű felületű szoftver kizárólag angolul használható, ám jó hír, hogy az árak minden esetben forintban vannak megadva.

kep_pb

A pénz egyébként is nagy szerepet kap a program területén, hiszen minden kategóriában megtekinthetjük az épp akciós termékeket, illetve van külön szekció az igazán jó vételeknek. A legújabb kampányok és fotósorozatok megtekintése mellett itt is működik a vonalkód leolvasás, így azonnal megtalálhatjuk akár a saját ruhánk, akár a boltban kiállított modell pontos típusát.

GAS

A sorból a GAS sem maradhat ki, a leginkább a farmereiről ismerté vált márka természetesen teljes kollekcióval rendelkezik, a programjuk pedig ezek megtekintésére használható. Az angol, spanyol, francia, olasz, japán és német nyelvre is beállítható alkalmazás azonnali vásárlásra is alkalmas, sőt, az újdonsült regisztrálók még 10% kedvezményt is kapnak az első vásárlásukból.

kep_gas

A néhány napos szállítási idővel kecsegtető GAS applikációjáról többet nehéz elmondani, talán csak annyit említenék még meg, hogy a fejlesztők kitűnő munkát végeztek, egy pillanatra sem szaladtam bele akadásokba vagy furcsa mozzanatokba.

H&M

A hazánkban szintén sokak által ismert H&M is megragadta a lehetőséget, így a cég egy meglepően igényes és rendkívül könnyen használható programmal állt elő. A férfi, női és gyermek kategóriák mellett otthoni csecsebecsékre is bukkanhatunk, illetve, ha a márka a szívünknek kedves, akár inspiráló – és nyilvánvalóan marketing anyagnak sem utolsó – videókat tekinthetünk meg.

kep_hm

Akkor sincs gond, ha az átszellemülés után tucatnyi áru nyeri el a tetszésünket, hiszen a kívánságlistának hála egyből megtalálhatjuk majd az üzlethelységben a kiválasztott termékeket. Ez esetben ugyanis nincs vásárlási lehetőség, így mindenképp a legközelebbi boltban kell megvennünk a terméket.

Hogyan válogasd össze a ruhákat?

Ugyan appja még nincsen – sic -, de a www.chicisimo.com oldalt minden leendő ruhavásárlónak ajánljuk. A webkettes közösségi oldal ugyanis nem tud mást, mint hogy a látogatók – jellemzően nők – feltölthetnek magukról képeket és megjelölhetik, hogy a képeken éppen milyen – hol- mennyiért vásárolt ruhadarab van rajtuk. Egyrészről remek ízlésformálás lehet a dologból, másrészről pedig valódi embereken látjuk a ruhákat, nem pedig kirakatbabákon. Ez is az oldal szlogenje: Real fashion on real people.

Jól sikerültek

Természetesen az általunk kiválasztott négy applikáción kívül más lehetőség is kínálkozik kedvenc ruhánk vagy kiegészítőnk megtalálására, hiszen akár mobilra optimalizált weboldalról is megtalálhatjuk azt, ami nekünk tetszik. Mindezek ellenére jól látni, hogy az okosodó telefonok világában a divatipart is megihlette az app készítés.

usingphone

Az app kiváló reklámot és új rajongókat is jelenthet egy márkának, ezért kulcsfontosságú a szoftver hibátlan működése. Ez szerencsére mindegyik esetben sikerült is, a teszteléshez használt iPhone 5-ön egy pillanatra sem lassult be a próbák alatt.

 Esetleg más nyerte el a tetszésed? Írd le kommentben! Szólj hozzá!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom