Connect with us

Na végre: itt az egyérintéses BKV jegyvétel

mastercardpaypass

LifeStyle

Na végre: itt az egyérintéses BKV jegyvétel

Egyetlen érintéssel, másodpercek alatt vásárolhatunk jegyet és bérletet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járataira az M4-es metró állomásain, valamint a legfontosabb közlekedési csomópontokban kihelyezett automatákból, amelyek a készpénzes és a hagyományos bankkártyás fizetésen kívül lehetőséget adnak a PayPass-fizetésre is.

Így váljon minden álmunk valóra: tegnapi  8 megoldás, amivel Budapest technokrata fővárossá válhat cikkünket követően alig pár órával máris bejelentették az egyérintős BKV-jegy vásárlást. A BKK és a MasterCard együttműködésének köszönhetően ugyanis tegnaptól már több mint 60 darab új PayPass-képes jegyautomata gondoskodik arról, hogy megszűnjenek a kígyózó sorok a jegypénztáraknál.

„A tervek szerint a BKK 2015 év elejére összesen 300 új jegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe, így mintegy hatszorosára bővül az eddigi kártyás fizetési lehetőségek száma, a PayPass bankkártyák használatával pedig még könnyebbé, kényelmesebbé válik a jegy- és bérletvásárlás. Korábban kevesebb, alig kilencven helyen lehetett a fővárosban bérletet váltani, közülük is mindössze ötven ponton volt lehetőség bankkártyával fizetni, ezért az új jegy- és bérletkiadó automaták megjelenése látványos fejlődést jelent a budapesti közösségi közlekedést használók számára” – mondta az új jegyautomatákkal kapcsolatban Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.

mastercardpaypass

Aki rendelkezik PayPass bankkártyával, az új automatáknál a lehető legtöbb terméket megvásárolhatja: a jegy vagy bérlet kiválasztása után a kártya odaérintésével hozzájuthat a kívánt termékhez, nem kell (apró)pénzzel bajlódnia. Az automata 5000 forint alatti vásárlásoknál PIN kódot sem kér, így valóban másodpercek alatt megtörténik a fizetés.

„A budapesti tömegközlekedésben ez az első alkalom, hogy az utasok egyérintéses fizetéssel vásárolhatnak jegyeket, bérleteket. Ez azért jelentős változás, mert a PayPass-technológia utat nyithat további nagy léptékű fejlesztések, például a kártyás beléptetés felé is” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard igazgatója.

A PayPass-technológia rendkívül gyorsan terjed: már világszerte 63 országban, Európán belül pedig 34 országban elérhető. Legfőbb alkalmazási területe a nagy forgalmú üzletekben, a tömegközlekedésben, a benzinkutakon történő fizetés, ahol a vásárlók számára kiemelt szempont a gyorsaság. Magyarország a PayPass-fizetés elterjedtségében a világ élvonalában jár, hiszen megközelítőleg kétmillió egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártya van forgalomban az országban.

Insider

 Szólj hozzá!

További LifeStyle

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő