Connect with us

Hirdetés

technokrata

Na végre: itt az egyérintéses BKV jegyvétel

LifeStyle

Na végre: itt az egyérintéses BKV jegyvétel

Egyetlen érintéssel, másodpercek alatt vásárolhatunk jegyet és bérletet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járataira az M4-es metró állomásain, valamint a legfontosabb közlekedési csomópontokban kihelyezett automatákból, amelyek a készpénzes és a hagyományos bankkártyás fizetésen kívül lehetőséget adnak a PayPass-fizetésre is.

Így váljon minden álmunk valóra: tegnapi  8 megoldás, amivel Budapest technokrata fővárossá válhat cikkünket követően alig pár órával máris bejelentették az egyérintős BKV-jegy vásárlást. A BKK és a MasterCard együttműködésének köszönhetően ugyanis tegnaptól már több mint 60 darab új PayPass-képes jegyautomata gondoskodik arról, hogy megszűnjenek a kígyózó sorok a jegypénztáraknál.

„A tervek szerint a BKK 2015 év elejére összesen 300 új jegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe, így mintegy hatszorosára bővül az eddigi kártyás fizetési lehetőségek száma, a PayPass bankkártyák használatával pedig még könnyebbé, kényelmesebbé válik a jegy- és bérletvásárlás. Korábban kevesebb, alig kilencven helyen lehetett a fővárosban bérletet váltani, közülük is mindössze ötven ponton volt lehetőség bankkártyával fizetni, ezért az új jegy- és bérletkiadó automaták megjelenése látványos fejlődést jelent a budapesti közösségi közlekedést használók számára” – mondta az új jegyautomatákkal kapcsolatban Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója.

mastercardpaypass

Aki rendelkezik PayPass bankkártyával, az új automatáknál a lehető legtöbb terméket megvásárolhatja: a jegy vagy bérlet kiválasztása után a kártya odaérintésével hozzájuthat a kívánt termékhez, nem kell (apró)pénzzel bajlódnia. Az automata 5000 forint alatti vásárlásoknál PIN kódot sem kér, így valóban másodpercek alatt megtörténik a fizetés.

„A budapesti tömegközlekedésben ez az első alkalom, hogy az utasok egyérintéses fizetéssel vásárolhatnak jegyeket, bérleteket. Ez azért jelentős változás, mert a PayPass-technológia utat nyithat további nagy léptékű fejlesztések, például a kártyás beléptetés felé is” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard igazgatója.

A PayPass-technológia rendkívül gyorsan terjed: már világszerte 63 országban, Európán belül pedig 34 országban elérhető. Legfőbb alkalmazási területe a nagy forgalmú üzletekben, a tömegközlekedésben, a benzinkutakon történő fizetés, ahol a vásárlók számára kiemelt szempont a gyorsaság. Magyarország a PayPass-fizetés elterjedtségében a világ élvonalában jár, hiszen megközelítőleg kétmillió egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártya van forgalomban az országban.

Insider

 



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés