Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezekért a filmekért imádjuk a mozit

LifeStyle

Ezekért a filmekért imádjuk a mozit

A Samsung felmérése alapján a Gyűrűk Ura volt a felhasználók legnagyobb moziélménye.

A gyűrűk ura, Oscar-díjas filmtrilógia vezeti azon filmek listáját, amelyeket az európai filmrajongók legszívesebben moziban – nagy kivetítőn, megfelelő hangtechnikával felszerelve – néznének meg újra, derül ki a Samsung megbízásából végzett kutatásból. A világ első ívelt UHD televíziójának bemutatása alkalmából 5 európai országban, egyenként ezer-ezer fő megkérdezésével végzett felmérésben olyan klasszikusok is szerepelnek, mint a Gladiátor és a Forrest Gump. Az ívelt UHD televízióval a Samsung mérnökei megteremtették az otthoni moziélményt, amelynek köszönhetően ezentúl lakásunkban, kényelmes körülmények között nézhetjük újra kedvenc filmjeinket.

Te milyen filmet néznél meg kizárólag moziban, ahol az óriási vászon, s a tökéletes hangtechnika kifogástalan filmes élményt nyújt? A Samsung megbízásából végzett kutatás szerint az európai nézők a Tolkien könyvein alapuló, Oscar-díjas A gyűrűk ura című trilógiát néznék meg legszívesebben újra moziban. A negyedik helyen a Gladiátor, az ötödiken pedig a Mátrix végzett. A tízes lista utolsó két helyén pedig Christopher Nolan rendező alkotásai, A sötét lovag, és a második rész, A sötét lovag – Felemelkedés végeztek.

  mozi

A felmérésben a válaszadókat arra kérték, hogy nevezzék meg azokat az elmúlt 20 évben készült alkotásokat az online filmes adatbázis, az Internet Movie Database (IMDB) Top 30-as listájáról, amelyeket legszívesebben moziban tekintenének meg, függetlenül attól, hogy látták-e már az adott alkotást, vagy sem. Érdekesség: a Top 10-ből olyan filmek maradtak ki, mint a Csillagok háborúja, és a Keresztapa-széria.

Samsung_Ivelt_UHD_TV_picture_0702

A nemeket figyelembe véve az látszik, hogy a férfi nézők listája megegyezik az összesített 10-es rangsorral, ám a női filmrajongóknál a Tolkien trilógiát a Halálsoron című dráma követi. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a férfiak inkább az akciódús alkotásokat, míg a nők az érzelemgazdag, drámai elemekben bővelkedő filmeket – mint például a francia Életrevalók – részesítik előnyben. Az X generáció tagjainak – a mostani 40-es, 50-es éveikben járók – válaszai alapján készült listába bekerült a Ponyvaregény és a Hetedik című kasszasiker is. A fiatalabb Y generáció tagjainál – 30 alattiak – viszont az Eredet című Leonardo DiCaprio film került be a Top 10-be, a gyermekes válaszadóknál pedig a Toy Story 3 is a kedvenc moziélmények közé tartozik. A Mátrix azonban minden korcsoportnál és nemnél jól teljesített: ebből látszik, hogy egy igazi klasszikus mozivászonra, vagy inkább ívelt formákra kívánkozik.

top10mozi2

„Manapság a filmek gyorsabban pörögnek a mozikban, így sokkal hamarabb juthatunk hozzá azok DVD/ Blu-ray változatához, mint néhány évvel ezelőtt. Az igazi mozi nyújtotta élmény azonban feledhetetlen. A Samsung fejlesztői csapata éppen ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy ezt az élményt az emberek otthonaiba is elvigye: meglegyen a tökéletes hangzás, s a kifogástalan kép. Miután Európa-szerte több száz mozit megvizsgáltunk, arra jutottunk, hogy azt az élményt, amit egy mozi képes adni, leginkább egy hajlított képernyővel tudjuk a nézők otthonában is elérhetővé tenni. Ez ihlette a világ első hajlított képernyőjű UHD készülékét, a Samsung ívelt UHD televíziót – amely a mozihoz leginkább hasonló filmezési élményt nyújt a nézők számára, miközben ki sem kell mozdulniuk otthonról” – emeli ki Gareth Lewis, a Samsung Electonics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője.

top10mozi3

A Samsung ívelt UHD televíziója új színt visz az otthoni tévézésbe. A hajlított képernyő nem csak szemet gyönyörködtető, de minden eddiginél élethűbb képi élményt ad – olyan érzés, mintha minden éppen ott történne körülötted, bárhonnan is nézd a tévét. Az új Samsung ívelt UHD tévével többé nincs szükség arra, hogy kedvenc kasszasikered miatt lemondj a kanapé kényelméről. Biztos lehetsz benne, hogy filmjeid, vagy akár a sportesemények közvetítése ezek után minden más tévén „lapos” lesz.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés