Connect with us

technokrata

Ezekért a filmekért imádjuk a mozit

LifeStyle

Ezekért a filmekért imádjuk a mozit

A Samsung felmérése alapján a Gyűrűk Ura volt a felhasználók legnagyobb moziélménye.

A gyűrűk ura, Oscar-díjas filmtrilógia vezeti azon filmek listáját, amelyeket az európai filmrajongók legszívesebben moziban – nagy kivetítőn, megfelelő hangtechnikával felszerelve – néznének meg újra, derül ki a Samsung megbízásából végzett kutatásból. A világ első ívelt UHD televíziójának bemutatása alkalmából 5 európai országban, egyenként ezer-ezer fő megkérdezésével végzett felmérésben olyan klasszikusok is szerepelnek, mint a Gladiátor és a Forrest Gump. Az ívelt UHD televízióval a Samsung mérnökei megteremtették az otthoni moziélményt, amelynek köszönhetően ezentúl lakásunkban, kényelmes körülmények között nézhetjük újra kedvenc filmjeinket.

Te milyen filmet néznél meg kizárólag moziban, ahol az óriási vászon, s a tökéletes hangtechnika kifogástalan filmes élményt nyújt? A Samsung megbízásából végzett kutatás szerint az európai nézők a Tolkien könyvein alapuló, Oscar-díjas A gyűrűk ura című trilógiát néznék meg legszívesebben újra moziban. A negyedik helyen a Gladiátor, az ötödiken pedig a Mátrix végzett. A tízes lista utolsó két helyén pedig Christopher Nolan rendező alkotásai, A sötét lovag, és a második rész, A sötét lovag – Felemelkedés végeztek.

  mozi

A felmérésben a válaszadókat arra kérték, hogy nevezzék meg azokat az elmúlt 20 évben készült alkotásokat az online filmes adatbázis, az Internet Movie Database (IMDB) Top 30-as listájáról, amelyeket legszívesebben moziban tekintenének meg, függetlenül attól, hogy látták-e már az adott alkotást, vagy sem. Érdekesség: a Top 10-ből olyan filmek maradtak ki, mint a Csillagok háborúja, és a Keresztapa-széria.

Samsung_Ivelt_UHD_TV_picture_0702

A nemeket figyelembe véve az látszik, hogy a férfi nézők listája megegyezik az összesített 10-es rangsorral, ám a női filmrajongóknál a Tolkien trilógiát a Halálsoron című dráma követi. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy a férfiak inkább az akciódús alkotásokat, míg a nők az érzelemgazdag, drámai elemekben bővelkedő filmeket – mint például a francia Életrevalók – részesítik előnyben. Az X generáció tagjainak – a mostani 40-es, 50-es éveikben járók – válaszai alapján készült listába bekerült a Ponyvaregény és a Hetedik című kasszasiker is. A fiatalabb Y generáció tagjainál – 30 alattiak – viszont az Eredet című Leonardo DiCaprio film került be a Top 10-be, a gyermekes válaszadóknál pedig a Toy Story 3 is a kedvenc moziélmények közé tartozik. A Mátrix azonban minden korcsoportnál és nemnél jól teljesített: ebből látszik, hogy egy igazi klasszikus mozivászonra, vagy inkább ívelt formákra kívánkozik.

top10mozi2

„Manapság a filmek gyorsabban pörögnek a mozikban, így sokkal hamarabb juthatunk hozzá azok DVD/ Blu-ray változatához, mint néhány évvel ezelőtt. Az igazi mozi nyújtotta élmény azonban feledhetetlen. A Samsung fejlesztői csapata éppen ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy ezt az élményt az emberek otthonaiba is elvigye: meglegyen a tökéletes hangzás, s a kifogástalan kép. Miután Európa-szerte több száz mozit megvizsgáltunk, arra jutottunk, hogy azt az élményt, amit egy mozi képes adni, leginkább egy hajlított képernyővel tudjuk a nézők otthonában is elérhetővé tenni. Ez ihlette a világ első hajlított képernyőjű UHD készülékét, a Samsung ívelt UHD televíziót – amely a mozihoz leginkább hasonló filmezési élményt nyújt a nézők számára, miközben ki sem kell mozdulniuk otthonról” – emeli ki Gareth Lewis, a Samsung Electonics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője.

top10mozi3

A Samsung ívelt UHD televíziója új színt visz az otthoni tévézésbe. A hajlított képernyő nem csak szemet gyönyörködtető, de minden eddiginél élethűbb képi élményt ad – olyan érzés, mintha minden éppen ott történne körülötted, bárhonnan is nézd a tévét. Az új Samsung ívelt UHD tévével többé nincs szükség arra, hogy kedvenc kasszasikered miatt lemondj a kanapé kényelméről. Biztos lehetsz benne, hogy filmjeid, vagy akár a sportesemények közvetítése ezek után minden más tévén „lapos” lesz.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom