Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden eddiginél fejlettebb laptopokkal tarolna a Toshiba

Laptop

Minden eddiginél fejlettebb laptopokkal tarolna a Toshiba

Nagyszerű gépekkel száll versenybe a japán gyártó.

A tegnapi napon részt vettünk a Toshiba Panoráma sajtóeseményén, ahol közelebbről is megtekinthettük a gyártó legújabb termékeiket.

toshibapanorama

Korábban már írtunk az új táblagépeikről, melyek az Encore 2 névre hallgatnak, és 8 illetve 10.1 inch-es verzióban kaphatóak. Meglepően jó anyaghasználattal és minőséggel találkoztunk a kihelyezett tabletek használatakor, és úgy gondoljuk a termék remek választás lehet a Windows 8-as táblagépek körében. Ne felejtsük el azt sem, hogy ár/érték arányuk lenyűgöző, hiszen a 8 inch-es modell már 75 000 forintért a miénk.

WP_000754

A rendezvényen előadást tartott Sáfrányos Tamás Country Manager, aki beszámolt arról, hogy a cég 10-15%-os hazai piaci részesedése emelkedő tendenciát mutat, különösen a laptopok szegmensében. Megismerhettük a teljes notebook termékpalettát, mely a C, L és a S, P, Z elnevezésű kategóriákra osztható, és ezen három utóbbi a prémium termékek csoportja. A cégvezető kiemelte, hogy annak ellenére, hogy az L kategória a mainstream eszközöket foglalja magába, zászlóshajóként tekint az L50 fehér kiadására, ugyanis egyre kevesebben forgalmaznak ilyen külsőt kapott laptopokat, ilyen teljesítmény mellett.

Nem kerülheti el figyelmünket a japán gyártó első 4K felbontású kijelzővel rendelkező P50(t)-B elnevezésű laptopja sem (a “t” jelzi az opcionális érintőkijelzőt), mely magabiztosan áll a laptopcsalád élére. Természetesen az elegáns külső igen erős hardvert rejt, mely kiválóan szolgálja ki a magas grafikai igényeket. Ehhez már csak a Microsoft-nak kell felzárkóznia, ugyanis a 8.1 még mindig elmarad a nagy felbontás támogatásában néhány programot jobban szemügyre véve (pl. Windows Media Player).

WP_000761

 

satellite-P30W-b

A 2 az 1-ben megoldások minden gyártó kedvencei. A Toshiba ilyen készüléke a P30W-B, ami képes tabletként és laptopként is funkcionálni, és nem elhanyagolható emellett teljesítménye sem, ami sokszor háttérbe szorul egy ilyen architektúra tervezésénél. A tablet részt versenytársaival szemben egy kézzel eltávolíthatjuk egy szempillantás alatt. A 13.3 inch-es IPS kijelzője által egy ritka méretű tabletté válik, melyen zavartalanul folytathatjuk a munkát. Személy szerint azonban nem ezt a laptopot emelném ki a sorból, hanem a Z30-A notebook-ot. A magnéziumkialakítás miatt mindössze 1.2 kg-ot nyom, amivel a világ egyik legkönnyebb notebookjává válik, és 17.9 mm-es vastagsága is dicséretre méltó. Hogy fokozzák az élvezeteket egy 12 óra üzemidejű akkumulátorral is felszerelték, mellyel végképp belophatja magát a vásárlók szívébe, megfizethető ára mellett.

g1_portege-z30-a

A vállalat gépei mind a legújabb generációs Intel processzorokkal működnek, ahogy ez Horváth Richárd (Intel – Retail Manager) előadásából is megtudhattuk. Az Intel az asztali gépek körében verhetetlennek tűnik a maga 85%-os piaci részesedésével, azonban ha a tabletek és a mobiltelefonok piacát is hozzávesszük ez az érték már csak 25%. Éppen ezért a vállalat próbál ezen a területen is az élen járni, és minél több gyártóval üzleti kapcsolatot létesíteni, és kihasználni a méretcsökkentés melletti magas teljesítmény területén szerzett tapasztalatait, technológiáit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés