Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Samsung Series 7 Ultra

Laptop

Bemutatkozott a Samsung Series 7 Ultra

Vele együtt frissült a Series 7 Chronos is.

A Samsung mindig szerette fitogtatni az erejét a Las Vegas-i CES előtt, így van ez most is, amikor bejelentésre került a Series 7 Ultra nevű modell. A hetes sorozat legújabb tagja 13 hüvelykes ultrabook, a Series 7 Chronos frissült változata pedig keskenyebb lett és AMD grafikával bír.

series-7-ultra2

A Series 7 Ultrából két különböző verzió is készül. A drágábbik modell kijelzője érintőképes, a hagyományosabbiké pedig nem. Előbbi főleg a Windows 8 sajátos kezelőfelületét tudja majd a jövőben kiaknázni, mint a Lenovo csúcskészülékei. Az alapgép Core-i5-ös processzorral lesz szerelve, de a vége természetesen a Core-i7-es processzorcsalád tagjainál áll meg. Tárhelye SSD, ebből kerülhet bele 128 vagy 256 GB-os is, ez szintén pénztárcafüggő. A 13 hüvelykes kijelző felbontása már a 2013-as trendeknek megfelelő fullHD (1920×1080) és 350 nites. Memóriája 16 GB-ig bővíthető, ami bőven elég lehet szinte bármihez, de ne menjünk el at 1 GB-os AMD HD8570M-es videókártya mellett sem, mint ahogy a JBL hangszórók és a backlit billentyűzet is csak az eleganciát sugallják. Három darab USB kapu található rajta, ebből kettő USB 2.0, egy pedig USB 3.0. De megtalálható a HDMI, az Ethernet csatlakozó és a mini VGA kimenet is, mint ahogy a kártyaolvasó is. Az akkumulátora a gyártó állítása szerint pedig 8 órát is kibír. Utóbbi valószínűleg a nem érintőképernyős modellre vonatkozhat.

series7-ultra

Ezzel egy időben megújult a Series 7 Chronos is. A 15 hüvelykes ultrabook vékonyabb és erősebb lett, köszönhetően az AMD Radeon HD 8870M GPU-nak és az általa használt RAM gyorsító technológiának, mely a gyártó szerint 150%-al jobb teljesítményt nyújt a böngészésben és az általános applikációk használatánál. A frissült modell immár 2 cm vékony, ami 3 mm-el kevesebb, mint a jelenleg kapható modell. Processzora 2.4 GHz-es Intel Core-i7 3635QM, a kijelzője a trendi 1080p-s felbontással büszkélkedhet 300 nites fényerőséggel. Az akár 1 terabájtos meghajtóval szerelt Series 7 Chronos memóriáját akár 16 GB-ig is bővíthetjük, ugyanúgy backlites a billentyűzete és JBL a hangszórója. A gyártó ígérete szerint az akkumulátora ideális esetben 11 órát bír.

chronoschronos2



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés