Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itthon is bemutatkoztak a Samsung új ultrabookjai és notebookjai

Laptop

Itthon is bemutatkoztak a Samsung új ultrabookjai és notebookjai

Öt új sorozattal bővíti notebook-kínálatát a Samsung: már Magyarországon is kapható a Series 5 ultrabook és a Series 7 Chronos notebook sorozat. A vállalat ezzel bejelentette belépését az üzleti felhasználásra szánt vállalati notebookok piacára.

A Samsung új üzleti készülékeinek fejlesztésekor a strapabírást, gyorsaságot, és a biztonságot helyezte előtérbe, így a készülékek túlélnek kisebb zuhanásokat, kiömlő kávét, de még akár tulajdonosuk súlyát is elbírják. A 4-es és a 6-os sorozat rendelkezik ujjlenyomat olvasóval is az adatok fokozottabb védelme érdekében. Az új üzleti notebook sorozat bevezetése részét képezi a Samsung üzleti megoldások felé történő nyitásának, amelynek köszönhetően a cég teljes körű megoldást tud nyújtani üzleti partnereknek a klímáktól kezdve egészen a printerekig. Az új vállalati  notebookok áprilistól itthon is kaphatóak lesznek.

A készülékek ellenállóképességét számos módon tesztelték a fejlesztés során. A DuraCase ProMG-vel felszerelt, magnéziumból készült Series 6 notebookok egy tonnás, a DuraCase Pro vázas Series 2 és 4 notebookok pedig fél tonnás megterhelést is elviselnek. A B2B modellek 300nit fényerejű, 16 millió színt megjeleníteni képes SuperBright kijelzővel rendelkeznek, amelyen a színek a hagyományos monitorokon megszokottnál 40 százalékkal élénkebbnek látszanak. A PowerPlus Battery Smart technológiája révén az újdonságok 1000 újratöltést követően is megőrzik akkumulátoruk eredeti kapacitásának 80 százalékát, így élettartamuk akár háromszor hosszabb lehet, mint más üzleti notebookoké.

Az üzleti notebookok áprilistól Magyarországon is kaphatók, áraik konfigurációtól függően változhatnak.

 

Samsung Series 5: az első Samsung ultrabook

Az új ötös sorozatú ultrabook egy olyan notebook, melyet azoknak fejlesztett ki a Samsung, akik állandóan mozgásban vannak. A rendkívül keskeny készülék könnyű, hosszú akkumulátoridővel rendelkezik és – szemben sok más hasonló kaliberű vékony laptoppal – beépített optikai meghajtóval érkezik. 14 hüvelykes változatban jelenik meg Magyarországon az 5-ös sorozatú ultrabook, amelynek teljesítményét az Intel Core i5-2467M processzora, a 8GB-ig bővíthető memória, a Diskeeper ExpressCache rendszer, valamint az AMD Radeon HD grafikus kártyája biztosítja. Az 5-ös sorozatú ultrabook bekapcsolás után 20 másodperc alatt üzemképes állapotba kerül, és mindössze 2 másodpercre van szüksége az alvó módból való „feléledésre”.

Az ultrabook teljesítményét tovább növeli a hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátor, amely egyetlen töltéssel akár 6,4 óráig is képes üzemelni. A Samsung Battery Life Plus technológia révén 1500 újratöltést követően (3 éven belül) is képes megőrizni az akkumulátor eredeti kapacitásának 80 százalékát, így élettartama akár ötször hosszabb lehet, mint más notebookoké.

Az 5-ös sorozatú ultrabook 14 colos változatában adattárolásra 500GB-nyi merevlemez és 16GB-os SSD áll a felhasználók rendelkezésére. Emellett a notebook egy normál méretű HDMI porttal, egy USB 3.0, két USB 2.0 csatlakozóval, továbbá 4 az 1-ben memóriakártya-olvasóval, Ethernet csatlakozóval és webkamerával is rendelkezik, a fentieken túl optikai meghajtóval, valamint 1GB-os AMD Radeon HD7550M grafikus kártyával is kapható, vastagsága 20,9 mm, tömege pedig 1,84 kg.

Az ultrabook fejlett LCD technológiáját képviselő, 300nit fényerejű HD LED SuperBright képernyővel, képminőség-javító Image Enhancer technológiával és matt kijelzővel rendelkezik, és már itthon is kapható.

Samsung Series 7 Chronos

A Samsung 7-es sorozatú notebookja azoknak nyit új távlatokat, akiknek a design, a sebesség és a tökéletes képmegjelenítés egyaránt fontos egy új számítógép választásakor.  A notebook-család két taggal, a 700Z3A (14,0″) és 700Z5A (15,6″) modellekkel érkezik. Az újdonságok 6 GB-nyi DDR3 rendszermemóriája és a 8 GB-os flash memóriával kiegészített, Express Cache technológián alapuló 1000 GB-os merevlemez a megnövelt általános teljesítmény mellett kétszer gyorsabb webes böngészést tesz lehetővé. A csúcsteljesítmény minden területen tetten érhető, hiszen mind a Core i5 processzorok, mind az AMD Radeon HD6750M / HD6490M videókártya a legjobb technológiát képviseli. A Series 7 notebookok a Series 5 modellekhez hasonlóan mindössze 2 másodperc alatt életre kelnek alvó állapotból, a kikapcsolt készülék teljes felállása pedig mindössze 19 másodpercbe kerül.

A lenyűgöző gyorsaság és teljesítmény mellett újdonságot jelent a megnövelt akkumulátor-élettartam is: egyetlen töltéssel akár 8 órán keresztül képesek üzemelni. A Battery Life Plus technológiája révén az 5-ös sorozathoz hasonlóan 1500 újratöltést követően is megőrzik az akkumulátoruk eredeti kapacitásuk 80 %-át, így élettartamuk akár ötször hosszabb lehet, mint más notebookoké.

Mindkét modell a Samsung fejlett LCD technológiáját képviselő, nagy fényerejű HD+ felbontású (1600×900 képpont) SuperBright képernyővel érkezik, amellyel maximálisan élvezhetők a legapróbb részletek akár a szabadban is. A kijelző matt felülete kíméli a szemet, ráadásul sokkal jobban ellenáll az apró karcolásoknak. A billentyűzet háttérvilágítása sötétben is tökéletes olvashatóságot biztosít, a SoundAlive hangrendszer pedig tökéletes hangzást kínál. A készülékek meglepően vékonyak, a 14 hüvelykes változat súlya 2,17 kg, míg a 15,6 hüvelykes modell 2,32 kg-os. Az alacsony tömeg egyik oka a MAX screen megoldás, melynek révén a 15 hüvelykes kijelző belefér egy mindössze 14 hüvelykes méretű házba. A készülékekre a gyártó két speciális szoftvert telepített: az Easy Migration a számítógépek közötti felhasználói fiókok klónozási lehetőségét kínálja USB kapcsolaton, hálózaton, vagy WiFi-n keresztül, míg a gépekre előre telepített Control Centerben a számítógép összes fontos beállítása percek alatt elvégezhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés