Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb játék – az Nvidia több fronton támad

Laptop

Olcsóbb játék – az Nvidia több fronton támad

Új, elérhető árú grafikus kártyát dobott piacra a zöld vállalat, emellett csökkentette 3D-s szemüvegeinek árát is.

A héten jelentette be a következő, játékosoknak szánt mainstream kártyáját az Nvidia. A Geforce GTX550 Ti, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, lehet a vállalat következő nagy sikere, széles körben használt grafikus vezérlője. A Fermi GPU-k legutolsó modelljére támaszkodó megoldás 120 fontos áron kerül forgalomba Nagy-Britanniában, azaz itthon körülbelül 50 ezer forintért lesz kapható (szerencsésebb esetben kicsivel ezalatt).

nvidia-gtx-550-ti

De lássuk, mit tud! Az Nvidia állítása szerint a Radeon HD 5770-nel összehasonlítva 50 százalékkal gyorsabb a DirectX 11-es, tesszalációt alkalmazó játékokban, illetve 38 százalékkal nagyobb teljesítményre képes DX9 és DX 10 játékok esetén. Az összehasonlítást egy 3,2 GHz-es órajelen működő Intel Core processzoros rendszeren végezte el a vállalat, mely 6 GB-nyi DDR3 memóriát tartalmazott, illetve a Windows 7 64 bites változatát futtatta.

192 darab, 900 MHz-es órajelen üzemelő CUDA feldolgozóegység található benne, 1 GB-nyi GDDR5 memória mellett, mely 192 bites buszon csatlakozik a GPU-hoz. Ezzel 4,1 Gb/s-os adatátviteli sebesség ért el az Nvidia a grafikus processzor és a memória között. Összesen 116 wattot fogyaszt, így egyetlen hattűs PCI Express tápcsatlakozóval is beéri. Támogatja a kétutas SLI és a dupla GPU-s kialakításokat.

A fejlesztésre le is csaptak az Nvidia partnerei, így az ASUS, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Inno3D, KFA2, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle és Zotac kínálatában hamarosan felbukkan ez a modell. A GTX550 Ti egyébként támogatja a manapság egyre népszerűbbé váló 3D-s megjelenítést is, a vállalat saját, 3D Vision névre keresztelt technológiájának adaptálása révén.

Nvidia_geforce_stereo-3d_vision

Persze ez a fajta szórakozás egyáltalán nem olcsó, és elsősorban nem is az ezt támogató grafikus vezérlők magas ára miatt: az élményhez szükséges szemüveg kóstál annyit, hogy a legtöbb játékrajongó még nem vásárolt be belőle. Érezte ezt az Nvidia is, így a héten egy további bejelentéssel is előrukkolt. Sztereó 3D szemüvegeinek új modelljével jelentkezik a piacon, mely 25 százalékkal kevesebbe kerül elődjéhez képest, ugyanakkor hosszabb ideig bírja (60 óráig a korábbi 40 óra helyett) egyetlen akkumulátortöltéssel. A készletért, amely két szemüveget és egy infravörös érzékelőt tartalmaz, így már „csak” 150 dollárt kell kipengetni (az előd 200 dolláros árával szemben).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés