Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7: hivatalos megjelenési időpont

Laptop

Windows 7: hivatalos megjelenési időpont

Redmond bejelentette, mikor kerül piacra legújabb operációs rendszere.

Eddig tartjuk az egy nap – egy Windows 7 hír tempót (Windows 7: a Microsoft antikalóz lépései); ezúttal az operációs rendszer megjelenésével kapcsolatban szolgálhatunk információval. Ugyan már többször is megírtuk, hogy a karácsonyi bevásárló időszakra ki fogja adni a Microsoft, most Redmond hivatalosan is elismerte a korábban rebesgetett (az Acer által kiszivárogtatott) dátumot. Eszerint 2009. október 23-án lesz a W7 startja; ezt maga Bill Veghte, a vállalat Windows üzletágának vezető alelnöke ismerte el a minap.

A hardvergyártók és a számítógép-összeszerelő vállalatok is erősen remélik, hogy ha előbb nem, akkor a Windows 7 megjelenésével lendületet kapnak a hardvereszközök eladásai. Vélekedésük szerint az átállás miatt sokan be fognak ruházni új hardverbe; bár az új operációs rendszer nem igényel különösebb erőforrás-tuningot: korábbi tesztelések alkalmával kiderült, hogy megelégszik nagyjából ugyanazzal a konfigurációval, ami a Windows Vistához is kell a zökkenőmentes futtatáshoz.

Eközben a Microsoft kitart amellett, hogy a Windows 7 kapcsán a legmesszemenőbbekig előtérbe helyezi a szoftver minőségét. Steven Sinofsky, a vállalat Windows üzletágának vezetője egy blogpostban nemrég úgy nyilatkozott, hogy megérti a felhasználók igényét, és örül, hogy tetszett nekik a béta és az RC1 változat teljesítménye, de akkor sem fogják korábban megjelentetni az OS-t. Az RTM fázisba három hónapon belül lépnek be, tehát már alapvető dolgokat nem fognak változtatni rajta, de azért kisebb finomításoknak még van helye.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés