Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív Ferrari noteszgép az Acertől

Laptop

Exkluzív Ferrari noteszgép az Acertől

Az Acer, mint a Ferrari márkanév mobil számítástechnikában való haszonélvezője, bejelentette legújabb notebookját, mely nem csak külalakjában extravagáns.

Már többször is hírt adtunk a korábbi modellekről – az Acer ugyanis jó ideje szerződésben áll a neves olasz autógyártó céggel, az ez utóbbi márkaneve alatt forgalomba hozott notebookok kapcsán. Habár írtunk már a Ferrari 4000-es modellről – a hónapokkal ezelőtt bejelentett legújabb változat azonban csak most vált elérhetővé.

Már ránézésre is eltér minden más hordozható számítógéptől: a tervezők igyekeztek a verseny- és sportautóiról híres vállalat négykerekű csodáinak életérzését átültetni a notebookba. Ezt nem csak a színvilág megfelelő megválasztása, a Ferrari emblémák alkalmazása jelenti; maga a váz is speciális anyagból készült. A Ferrari 4000-es szénszálas házat kapott, ami könnyű, ugyanakkor ellenálló burkolatot jelent a belsejében meghúzódó elektronikai eszközöknek.

A teljesítménnyel szintén a Ferrari jelentette sebességet próbálták éreztetni a leendő vásárlókkal az Acer fejlesztői: az AMD ma kapható leggyorsabb mobilprocesszorát ültették bele. A 64 bites felépítésű Turion chip egyedülálló a kategóriájában: az első olyan lapka, amely a 64 bit előnyét kínálja mobil számítógépek szegmensében. Emellett a Powernow! technológia igyekszik biztosítani a minél hosszabb üzemidőt, míg a Hypertransport funkció teljesítményre gyakorolt áldásos hatása nem lesz ismeretlen a cég asztali processzorait ismerők számára.

Kijelzője szélesképernyős kialakítású, s 15,4 colos képátlóval rendelkezik. Az LCD alá egy PCI Express-t támogató Ati Mobility Radeon X700 dolgozik, amely 128 MB-nyi saját memória felett rendelkezik. Nem mintha az operatív tár kapacitása kicsi lenne: 1 GB-nyi DDR SDRAM várja a winchesterről és a processzortól érkező adatokat. Merevlemezén 100 GB-nyi információ tárolására van lehetőség, de ha ez szűkösnek bizonyulna, akkor egy minden formátumot (és a többrétegű lemezeket is) írni képes DVD-meghajtó biztosítja az archiválás lehetőségét. A Ferrari 4000-est ellátták egy öt az egyben memóriakártya-olvasóval, gigabites Ethernet csatolóval és 56 Kbps-os integrált modemmel; vezetékmentes Internet-csatlakozást biztosító modullal (802.11b/g), illetve Bluetooth-szal.

Ára a fentieknek megfelelően igen borsos: habár a hazai forgalmazó még nem frissítette árlistáját, az előző, 3400-as modell bruttó 660 ezer forintos ára sejtetni engedi, körülbelül hova lehet „belőni” az új modellt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés