Connect with us

Hirdetés

technokrata

Speciális nyomdaipari megoldás Revolution Iroda++ alapokon a Pauker nyomdánál

Laptop

Speciális nyomdaipari megoldás Revolution Iroda++ alapokon a Pauker nyomdánál

Szolgáltatást árul, készterméket ad el.

A Pauker Nyomdaipari Kft. 2005. januárjától élesben használja a Revolution Software által az Iroda++ moduláris integrált ügyviteli rendszerre épített speciális nyomdaipari rendszert ügyviteli és termelési folyamatainak optimalizálására. A rendszer kiépítésénél a legnagyobb feladat az árult szolgáltatás, illetve a létrejövő késztermék közötti kapcsolat informatikai leképezése és összehangolása volt. A nyomda a jövőben alvállalkozóit is szeretné a rendszerhez kapcsolni.

A Pauker nyomda már a XX. század elején jelen volt a magyar piacon, a Parlament hivatalos beszállítójaként működtetett néhány fős vállalkozást. 1989-es újjáalakulása óta a cég az íves ofszet nyomtatás területén piacvezetővé nőtte ki magát. A folyamatos és dinamikus fejlődés miatt olyan rendszer bevezetésének igénye jelent meg, amely nyomon követhetővé teszi a termelési-, és átláthatóbbá, hatékonyabbá az ügyviteli folyamatokat, a két területet pedig megbízhatóan kapcsolja össze.

A rendszer számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a – 102 főt foglalkoztató, 2005-ben több mint 2.265.789.411 forint árbevételt elérő – nyomda ugyan szolgáltatást „árul”, de a folyamat végén készterméket ad el. Az ezzel kapcsolatos anyagrendelések, készletmozgások, és az ehhez kapcsolódó pénzügyi folyamatok összehangolása összetett feladat volt. Tovább nehezítette a rendszer kialakítását a megrendelői kör és a beszállítók, alvállalkozók sokrétűsége, hiszen a hozzájuk kapcsolódó információk kezelése pontos ügymenetet kíván.

„Mivel a kalkuláció, a gyártás-előkészítés, illetve a termelés területén a nyomda már alkalmazott egy-egy bevált speciális szoftvert, a legfontosabb feladat a rendszerek adatainak integrálása volt.” – mondta Varga Richárd, a Revolution értékesítési tanácsadója. Ehhez azt is meg kellett meghatározni, hogy az Iroda++ hol kapcsolódjon a már meglévő szoftverekhez. Mivel a régi szoftver a kalkuláció alapján hozza létre a termeléshez szükséges információkat, és a szállítólevelet is ebből a rendszerből generálja, az új rendszer a számlázástól indul.

A Revolution speciális megoldást alkalmazott, amikor a készletnyilvántartást külön modulként kapcsolta a rendszerhez, mivel a meglévő szoftver a kalkuláció anyagigényéhez szükséges törzsadatain kívül ezt nem tartalmazta. Ez a nyilvántartás lehetőséget ad az anyagok pontos bevételezésére, a termelésben történő felhasználására, és az utókalkulációt is megkönnyíti. „A meglévő részrendszerek és az Iroda++ egyedi összekapcsolásával végeredményben egy olyan speciális nyomdaipari rendszert alakítottunk ki, amely nemcsak a Pauker nyomda, hanem akár az iparágban működő más cégek számára is átláthatóvá, követhetővé és optimalizálhatóvá teszi a teljes gyártási és ügyviteli folyamatot.” – mondta Varga.

„A Revolution Iroda++ szoftverhez az Interneten keresztül jutottunk el. Azt is megtudtuk, hogy a rendszert egy kiadó-nyomda már alkalmazza, akik elismeréssel beszéltek róla.” – mondta Strausz Éva, a vállalat cégvezetője. „Természetesen több cégnél is jártunk vállalatirányítási rendszereket tesztelve, de egyszerűsége és felhasználóbarát volta miatt az Iroda++ bizonyult számunkra a legmegfelelőbbnek. Erről a fejlesztés, illetve a betanulás alatt meg is győződhettünk.” – tette hozzá.

A rendszer bevezetése 2005. januárjában kezdődött, és már valamennyi tervezett területen működik. „Eredményként már most látható, hogy például a készletnyilvántartás, illetve a számlázási rend szigorításával az információvesztést sok esetben elkerültük, és a nyomon követhetőség is könnyebbé vált.” – hangsúlyozta Strausz Éva. A további tervek között szerepel, hogy a nyomda a vele „szimbiózisban” lévő alvállalkozókat is a rendszerbe kapcsolja, így nagy mennyiségű manuális munkát válthat ki ez a megoldás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés