Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új infokommunikációs megoldások a Matávtól

Laptop

Új infokommunikációs megoldások a Matávtól

A megoldásokban több újszerűség is megfigyelhető.

Az Üzleti Megoldások Üzletág 2003 novemberétől kibővíti kínálati portfolióját, amelynek köszönhetően már nem csupán az egyes szolgáltatáselemek önálló megjelenéséről beszélhetünk, hanem összegezve a távközlés és az informatika vívmányait komplex csomagok állnak az üzletfelek rendelkezésére.

Ezen megoldások a Matáv Csoport tagvállalatainak és az informatikai piac elismert szereplőinek bevonásával készültek, a megoldásokban a távközlési és informatikai elemek integráltan jelennek meg. A Matáv termékportfolióját IT-szolgáltatásokkal kibővítve novembertől 6 új megoldással – biztonságtechnikai, megosztott Internet, ügyfélkapcsolati, távoli elérés, szálloda és kereskedelmi láncok számára kialakított megoldásokkal – lép a piacra. A D-Linkkel kötendő együttműködési megállapodás is a portfolió IT elemekkel való bővítését célozza.

A telekommunikáció és IT konvergenciáját kihasználva, az IT szolgáltatások és megoldások nyújtásának irányába való elmozdulás az e területen tevékenykedő vállalkozások körében szerves fejlődési iránynak mutatkozik. Az elmúlt év piaci mozgásai azt mutatták, hogy ügyfeleink az üzleti folyamataikban jelentkező egyre összetettebb problémákat kívánják e két szakterület együttes lehetőségeinek jobb kihasználásával megoldani.

A folyamat, amelynek eredményeként a Matáv egyre jelentősebb szerepet kíván játszani a magyarországi megoldásszállítói piacon nem ért véget első megoldás-portfoliónk piacra lépésével. A későbbiekben részint a már kialakított megoldásainkat fogjuk bővíteni, másrészt a különböző gazdasági szektorok eltérő üzleti folyamatait kiszolgáló, támogató újabb szolgáltatásokkal kívánunk megjelenni. Az újabb megoldások lehetőséget teremtenek arra, hogy más piaci szereplőkkel is partneri kapcsolatot alakítsunk ki. Első körben az AlbaComppal, az Avaya-val, a Cisco-val, a D-Linkkel, a HP-vel, az IBM-mel és a Microsofttal kerülnek aláírásra partneri együttműködési megállapodások.

A megoldásokban több újszerűség is megfigyelhető: a megoldások megjelenése és ezek nyújtásának képessége. Hangsúlyosabbá válik a megoldások kidolgozásában résztvevő vállalkozások összehangolt munkája, amely a magyar infokommunikációs piacon egyedülálló lehetőségeket teremt ezen megoldások alkalmazói részére. A Matáv Csoport néhány tagvállalata (MatávCom, BCN, SafeCom, Cardnet, Compargo, X-byte) tevékenységeinek integrálása a megoldások kidolgozása során egységes projektvezetést tesz lehetővé. Ennél is figyelemre méltóbb, hogy a nemzetközi piacon is elismert, élenjáró vállalkozások közreműködését sikerült ötvözni a megoldások kialakítása során. Ezekkel a partnerekkel kötendő együttműködési megállapodások garanciát biztosítanak arra, hogy több évre visszanyúló tapasztalatuk és a már vizsgázott megoldáselemeik – beépülve az egyes megoldáscsomagokba – hatékonyan támogassák az alkalmazók üzletmenetét. A stratégiai megállapodások révén meglévő szaktudásunk széleskörű kompetenciákkal, nemzetközi tapasztalatokkal bővült a rendszerintegráció területén.

A komplex megoldások nyújtásának új eleme, hogy Üzletfeleink egy cégtől, egy kézből rendelhetik meg a megoldáscsomagokat, vagyis a Matáv Üzleti Megoldások Üzletága olyan fővállalkozói tevékenységre vállalkozik, amelynek célja, hogy ügyfeleink üzletmenetét, üzleti folyamatait, azok fejlesztését a már meglévő megoldások módosításával, új megoldások kialakításával és a megoldások együttműködtetésével hatékonyabbá tegye.

A Matáv Üzleti Megoldások Üzletág csomagjai által kínált megoldások igyekeznek választ adni többek között a profitnövelés, az ügyfélkör megtartás és nem utolsó sorban a költséghatékony működés alapvető elvárásaira.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés