Connect with us

Már senkinek sem kellenek a táblagépek?

iPadPro-SmartKeyboard-iWork-Splitview_PR-PRINT

Tablet

Már senkinek sem kellenek a táblagépek?

Csökkennek az eladások.

Az Apple iPad 2010-es debütálása után hirtelen minden gyártó piacra dobott egy táblagépet. A növekedés sokáig tartott, ám az elmúlt 2-3 évben ez leejtmenetbe fordult, mostmár évről évre kevesebb példány talál gazdára. Ennek elsősorban az az oka, hogy míg egy okostelefont a legtöbben 1,5-2 évre vásárolnak, addig egy tablet sokszor 4-5 évet is kibír, így kevesen kacérkodnak a csere gondolatával.

iPadPro-SmartKeyboard-iWork-Splitview_PR-PRINT

Épp ezért jutott arra az IDC és a Canalys, hogy mostanra már egyre kevesebbeket izgat ez a kategória, hiszen míg az első elemzőcég szerint 12,3%-kal, addig utóbbi szerint 16%-kal csökkent ezen kategória értékesítési volumene az előző év azonos időszakához képest.

Érdekesség, hogy míg az átlagfelhasználók egyre kevésbé döntenek új táblagép vásárlása mellett, addig az üzleti szektorban évről évre növekedés tapasztalható. Az IDC mérései alapján 2020-ra így jelentősen megnövekedhet a táblagépek aránya a business-felhasználók körében, hiszen míg 2015-ben 206 millióból csak 35 millió került üzleti felhasználókhoz, addig négy év múlva ez a szám már közel dupla ennyi lehet.

Forrás: ProhardverSzólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom