Connect with us

Máris bukás az iPad Pro?

ipad_pro_apple pencil

Tablet

Máris bukás az iPad Pro?

Nem érdekli az embereket az Apple legfejlettebb táblagépe.

A cég nagyobb sikert remélhetett a szeptemberben bejelentett új, csúcs tabletjétől. A 12,9 hüvelykes M9-es processzorral rendelkező táblagépet, mint a tervezők nagy segítségét harangozták be.

Ám a beszállítók információ alapján az Apple az idei évre alig 2,5  millió darabot rendelt meg, ami szinte elenyészőnek számít a többi eszközéhez mérten. Az informátorok azt is valószínűsítik, hogy 2016-ban még kevesebb eszközt szállítanak majd a gyártó üzemek, így ismételten csökkeni fog az eladások. A visszakapaszkodásra a tabletnek a karácsony körüli vásárlási szezonban van esélye, mivel ilyenkor óriási a fogyasztók költési kedve.

ipad-pro-with-smart-keyboard

A rossz eredmény valószínűleg összefüggésben áll az Apple igen erős árazásával. A kisebb tárhelyű, 32 gb-os modellért 799, a nagyobb, 128 gb-ért pedig 949 dollárt kérnek majd a novemberi megjelenéskor. Ez az ár már vetekszik egy laptop árával, pláne, ha billentyűzetet és tollat is szeretnénk hozzá venni, mert akkor már átszámítva körülbelül 330 ezer forint. Ebből bőven vehetünk egy felső kategóriás laptopot is itthon, sőt egy MacBook Air-t is készhez kapunk ekkora összegért. Ez 4G képes megoldással megtoldva további 30-40 ezer forintot jelent a vásárlónak.

A konkurensek is fenyegetik az óriástablet jövőjét. A Samsung hamarosan megjelenő táblagépe, a Galaxy View 18,4 hüvelykes lesz, ezzel is elvonva a figyelmet az almás cég termékéről.

Forrás: mobilarena.huSzólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom