Connect with us

technokrata

A szemünket is figyelheti a Samsung következő táblagépe

retina

Tablet

A szemünket is figyelheti a Samsung következő táblagépe

Az ujjlenyomat-olvasó után retinaszkenner kerülhet a dél-koreai gyártó táblagépébe.

Napjainkban kiemelt fontossággal bír a biztonság, hiszen egyre gyakrabban kerülnek kulcsfontosságú adatok telefonokra és táblagépekre, az eszköz ellopása esetén így óriási kár keletkezik. Szerencsére a gyártók is foglalkoznak ezzel a témával, így a hagyományos, jelszó alapú belépetőrendszerek mellé már megjelentek az ujjlenyomat-olvasók is.

retina

A következő lépcsőfokot a retinaszkenner jelenti majd, a legújabb információk alapján ugyanis ez kerülhet majd bele a Samsung következő táblagépébe. Az SRI International és a Samsung közös fejlesztéseként megjelenő készülék védelmi rendszere a hagyományos ujjlenyomat-olvasónál 10 ezerszer pontosabb, azaz gyakorlatilag lehetetlenné teszi az illetéktelen személy számára a használatot.

Az SRI által kiadott közlemény egy egyedi Galaxy Tab Pro 8.4-ről ír, mint tesztkészülék, ám várható, hogy egy teljesen új, eddig nem ismert modellben jelenik majd meg véglegesen a technológia. Hogy mikor? Azt sajnos egyelőre nem tudjuk, valószínűleg az elkövetkező hónapok során.Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák