Connect with us

technokrata

Szuper kijelzős táblagépekkel újít az Amazon

Amazon-Kindle-Fire-HDX-89-7-angleview

Tablet

Szuper kijelzős táblagépekkel újít az Amazon

Felülmúlja az iPad kijelzőjét az Amazon két új táblagépe.

Bemutatta legújabb táblagépeit az Amazon. Az internetes áruházak területe mellett már táblagépekben is komolyan vehető vállalat két teljesen új modellel lepte meg a vásárlókat.

Az Amazon Kindle Fire HDX két kiadásban kerül piacra, de mindkettőben közös az elképesztően jó kijelző. A HDX 7-be egy 1,920 x 1,200 pixel felbontású, 323 ppi részletességű megjelenítő került, a HDX 8.9 pedig egy 2,560 x 1,600 pixel felbontású, 339 ppi részletességű kijelzővel rendelkezik. Emlékeztetőül, a nemrég még etalonnak számító iPad-be egy  264 ppi-s képernyő található. Mivel az Amazon hatalmas könyváruházzal rendelkezik, így a kültéren való olvashatóság kulcsszereppel bírt. A tökéletesség érdekében egy dinamikus kontraszt funkciót is beépítettek a modellekbe, ami külső helyszínen automatikusan állítja a kijelző kontraszt arányát, így téve könnyebbé az olvasását.

Amazon-Kindle-Fire-HDX-89-7

Az elegáns, lekerekített szélekkel rendelkező készülékházba mindkét modell esetében egy 2.2GHz-en üzemelő négymagos Snapdragon 800 processzor és 2 GB RAM került. A rendszer a gyártótól megszokottan egyedi  Fire OS 3.0 mely az első tapasztalatok alapján jelentősen gyorsabban fut az újabb modelleken, mint a 2012-es verziókon.

Az Amazon esetén továbbra is elsősorban a szolgáltatásokon van a hangsúly, így megjelent a Mayday is, ami egy segítségkérő alkalmazás. Célja, hogy a kétségbeesett, a táblagép működését nem ismerő felhasználót egy internetes szakértő azonnal eligazítsa. Ilyenkor a túloldalon lévő fél csak a mi kijelzőnket látja, személyiségi okokból a kamera nem kerül bekapcsolásra. Elmondhatjuk neki, hogy mi a problémánk, ő pedig az Amazon reményei szerint megoldja. Bővültek az üzleti szolgáltatások is, a cég ugyanis felismerte, hogy a Kindle táblagépeket sokan munkába is viszik, így megjelent a VPN támogatás is.

Amazon-Kindle-Fire-HDX-89-back

Érdekesség, hogy HDMI port nem került egyik készülékere sem, ám ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk nagyképernyőn megnézni a tartalmunkat. Az Amazon a Second Screen nevű applikáció segítségével olyan termékekre küldheti el a tartalmat mint a Playstation 3 vagy a Samsung SmartTV-k, mindezt vezeték nélkül így a cég szerint nincs szükség HDMI csatlakozóra.

A 7″-es verzió 229 dolláros áron október 18-tól lesz elérhető, míg a 379 dollárba kerülő  8,9″-es kiadásra november 7-ig kell várni. Sajnálatos módon az itthoni elérhetőségről és árról egyelőre nincs információ.Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Face-en

Tesztek