Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft nem adta fel: Itt a Surface 2 és a Surface 2 Pro

Tablet

A Microsoft nem adta fel: Itt a Surface 2 és a Surface 2 Pro

Minden eddiginél erősebb táblagépes portfóliót állított össze a Microsoft, a siker azonban még így is kérdéses.

Nem mondhatnánk, hogy sikerként értékelhették a Microsoft berkein belül a Surface táblagépek startját. A Surface és a Surface Pro, bár nem voltak rossz modellek, a kezdetben kiforratlan rendszer  és a magas ár végérvényesen megpecsételte a sorsukat, a Microsoftnak jelentős kedvezményekkel kellett értékesíteni a felhalmozott raktárkészleteket.

surface-2-lead_620x340

A cégóriás viszont nem adta fel, tegnap este hivatalosan is leleplezték a Surface 2-t és Surface Pro 2-t.  A Surface RT leváltására született Surface 2-be egy 1080p felbontású ClearType kijelző került. Mögötte a Tegra 4 chipsetre épülő, 1,7 GHz-en üzemelő, négymagos Cortex-A15 processzor, 2 GB RAM és 32/64 GB memória található. Nem maradt ki a repertoárból az 5 megapixeles kamera és az USB 3.0 csatlakozó sem. A 8,9 mm vékony és 676 gramm súlyú táblagép akkumulátora 25%-ot javult elődjéhez képest így akár már 10 órán át nézhetünk róla videót. A modellen a Microsoft Windows RT 8.1-es kiadása foglal majd helyet. Az előrendelés már ma elkezdődik, a 32 GB-os kivitelért 449 dollárt kell majd fizetni, kézbe viszont csak október 22-én vehetjük a táblagépet.

surface_pro_2-100055255-large

A Professzionális vonal is jelentős fejlődésen ment át, a Surface 2 Pro-ba egy 1,6 GHz-es Core i5 Haswell processzor került, illetve megtartották a kisebbik modell kijelzőjét, így itt is egy FullHD felbontású megjelenítővel találkozhatunk. Nem érheti kritika az akkumulátor üzemidejét sem, a minden eddiginél csendesebb gépet akár 75%-al tovább használhatjuk mint elődjét.  Növekedett a beépített memória mérete is, már akár 500 GB-os konfigurációban is elérhető a készülék illetve RAM-ból is maximum 8 GB állhat a rendelkezésünkre. Csatlakozók terén igencsak elhalmozták a Pro 2-t, hiszen a 3 db USB 2.0 mellé 1 db USB 3.0 is került, illetve nem feledkezhetünk meg a DisplayPort, az Ethernet,  és az audio portról sem. A 21 országban október 22-én rajtoló Surface Pro 2 alapverziójáért 899 dollárt kell kifizetnie annak, akinek elnyerte a tetszését a Microsoft táblagépe.

001MicrosoftSurfacePro-MicrosoftSurfaceProProductPhotos_620x413

A Microsoft szakemberei a tartozékokat sem hagyták ki a jóból, frissült például az ikonikus billentyűzet utódja a  Type Cover 2 mely 1 mm-rel vékonyabb a korábbi verziónál és mind a Surface 2 mind a Surface Pro 2-re feltehető. Utóbbi modell privilégiuma a dokkoló is, a tartozék amellett, hogy eszközünket tölti, további 3 USB 2.0, 1 USB 3.0, Ethernet és DisplayPort csatlakozóval növeli meg a Surface Pro 2 már amúgy sem szegényes repertoárját. Azonnali segítség lehet a Power Cover névre hallgató, a mostani és a Surface Pro modellek töltését levezénylő billentyűzet ami 2,5 órával növeli meg a készülékek amúgy sem alacsony  üzemidejét.

 



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés