Connect with us

technokrata

Google Maps: Felcsaphatunk térképésznek

Google-Map-Maker

Tablet

Google Maps: Felcsaphatunk térképésznek

A mostantól nálunk is elérhető Map Tracker mellett az iPad-re szánt Google Maps-ot is bemutatta az amerikai vállalat.

Mostantól Magyarországon is lehetőségünk van javítani a Google Maps térképének minőségén. A Map Maker a világ számos pontján hosszú ideje elérhető, ám hozzánk mindeddig nem jutott el. A szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók különböző módosításokat javasolhatnak a Google fejlesztőinek, így azok a lehető leghamarabb át tudják dolgozni az esetenként már elavult térképet.

Google-Map-Maker

Érdekesség, hogy néhány lelkes felhasználó a Map Maker segítségével tudta virtuálisan bejárhatóvá tenni Észak-Koreát, mivel az ország területére az amerikai fejlesztőket nem engedték be. A szolgáltatás népszerűségét jól jelzi, hogy a Google Maps közel 1 milliárd rendszeres felhasználójából naponta 10 ezren javasolnak módosításokat.

20130716-GOOGLE-MAPS-IOS-012edit-660x439

Természetesen nem csak nekünk van okunk örülni, az iPad felhasználóknak is kijutott a jókedvből. A Google Maps legújabb iOS-re szánt verziója ugyanis már rendelkezik dedikált iPad támogatással is. A Google I/O konferencián bemutatott, a korábbi verziókhoz képest nagy előre lépést jelentő 6. kiadás a táblagép mellett iPod Touch-ra és iPhone-ra is letölthető.Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Face-en

Tesztek