Connect with us

technokrata

Itt az iPad mini és a 4. generációs iPad

article-ipad-mini2-1023

Tablet

Itt az iPad mini és a 4. generációs iPad

Megjelent a 4. generációs iPad és az iPad mini.

Az Apple az idei évben kétszer is frissítette az iPad termékcsaládját. Az idén márciusban bemutatott Új iPad már most, alig fél évvel késöbb leköszönt, helyét a 4. generációs iPad vette át, mely mellé csatlakozott a kistestvér az iPad mini.

4. generációs iPad

Alaposan meglepte a rajongókat az Apple lépése, hiszen a szokásos márciusi frissítés helyett már a bemutatása után fél évvel leváltotta az eddigi legnépszerűbb iPad-et.

Az ok minden bizonnyal egyszerű, a Lightning csatlakozó népszerűsítése érdekében az egyik húzómodelljüknél sem akarták, hogy a régebbi 30 tűs csatlakozó foglaljon helyet a készüléken. Az új kiadás leváltotta az A5X processzort, helyére az A6X került, ám ezidáig csak annyi biztos, hogy ez is kétmagos processzor. Minden más maradt a régiben.

iPad mini

A már régóta pletykált készülék létezése igaznak bizonyult, az Apple bemutatta az iPad kisebbik verzióját. Állításuk szerint ez nem egy összébb nyomott iPad, hanem egy, az alapoktól újratervezett verzió, ám tény, hogy a hardver és a szoftver ismerős lehet a nagyobb testvérekből. A 7,9″-es IPS kijelző megegyezik az iPad 2 1024×768 pixeles felbontásával, így a fejlesztőknek hatalmas könnyebbséget jelent, hiszen nem kell az Androidos eszközökhöz hasonló sokféle kijelzőfelbontásra optimalizálni, hanem készítenek egy verziót, mely a 4. generációs iPad-től az iPad mini-n át az iPad 2-ig mindegyiken fut.

A kijelző mérete nem véletlen, állításuk szerint hosszas kísérletezés eredménye, a cél az volt, hogy egy kézzel használható termék szülessen. Ehhez igazodik a táblagép mérete, hiszen meglepően kicsi, mindössze 200 x 134.7 x 7.2 mm, melyhez 308 grammos súly társul.  Egy ilyen vékony, és könnyű házba helyezték el a mérnökök a kétmagos A5-ös processzort és a  7 órás üzemidőt biztosító akkumulátort is. Kamerája teljes mértékben megyezik a 4. generációs iPad-el, igy elöl 1,2 megapixeles 720p videofelvételre képes egység található, míg hátul egy 5 megapixeles FullHD videofelvételre képes kamera foglal helyet. Akárcsak a másik újdonság, ez is elérhető lesz 16, 32 és 64 GB-os verzióban, mind Wifi-s mind pedig  LTE-s kivitelben.

Mindkét iPad előrendelhető október 26-tól, a Wifis verziók pedig már november 2-tól megvásárolhatók, az LTE képes kiadások  várhatóan november közepétől jelennek meg az Apple boltok polcain.Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák