Connect with us

technokrata

Az AMD is belépett a Windows 8-as táblagépek világába

amd-z-60

Tablet

Az AMD is belépett a Windows 8-as táblagépek világába

A neves processzor és videokártya gyártó büszkén mutatta Z-60-as chipjét, mely kifejezetten tabletekhez készült.

Az AMD most már nem csak asztali és hordozható számítógépekre készít processzorokat, hanem szeretne egy szeletet a táblagépek világából is, így bemutatták az AMD Z-60-as processzort, mely potenciális ellenfele lehet az inteles Cover Trail processzoroknak. A Z-60, népszerűbb nevén a Hondo az AMD elmondása szerint még idén megjelenhet egy-egy Windows 8-as táblagépben, ráadásul igen meggyőző érvek szólnak mellette, amik miatt érdemes megfontolni a gyártóknak, hogy AMD-s alapokra építsék a táblagépüket. A Z-60-as rendszer megfelelő akkumulátorral párosítva egy töltéssel 10 óránál is tovább bírja és dokkolva egy teljes értékű Windows 8-as munkaállomást kapunk.

Az AMD nem csak a teljesítményre helyezte a hangsúlyt, hanem –lévén, hogy övé az ATI brand is- a grafikus megjelenésre is. Állításuk szerint az új chip ötször, hatszor jobb grafikus teljesítményt ad, mint a Cedar Trail (a Clover elődje), a játékélmény pedig olyan, „amilyet senki se várna el egy táblagéptől”. A Z-60 támogatja a fullHD-t HDMI-n keresztül, és olyan játékok futnak rajta közepes beállítást használva 1024×768-as felbontásban, mint a Modern Warfare 2. Viszont a fullHD-s videótartalmat a gyártó nem javasolja, szerintük a 720p is tökéletesen meg fog felelni az elvárásoknak. Az ilyen videók folyamatos lejátszását 6 órás akkumulátoridővel jutalmazza.

A teljes bootidő mindössze 25 másodperc, miközben az alvó módból nagyjából két másodperc alatt ébred fel a tablet.Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Face-en

Tesztek