Connect with us

Az Amazon totális diktatúrára tör

o-KINDLE-FIRE-HD-570

Tablet

Az Amazon totális diktatúrára tör

Új táblagépeire és e-könyv olvasóira mind jellemző az olcsóság és a minőség. Nehéz lesz velük versenybe szállni.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója és csapata tegnap este odatette magát rendesen. E-könyv olvasói és táblagépei a prémium minőséget képviselik, de elérhető áron. Mi több!

Kezdjük elsőként a frissített Kindle Fire-rel
A vállalat kicsit felturbózta a 7 colos táblagépét, ugyanis erősebb processzort és dupla annyi memóriát (1 GB RAM) tettek bele. Akár már ma megrendelhető az Egyesült Államokban és vállalják, hogy szeptember 14-ével ki is szállítják az új tableteket. Ami a legszebb az egészben, hogy miközben erősebb hardver került bele, 40 dollárral kevesebbe is kerül, immár 159 dollárért lehet megrendelni.

Kindle Fire HD
A korábbi Fire helyét átvette a Fire HD, mely pontosan ugyanannyiba kerül, mint az elődje. Ugyanúgy hét colos és 16 GB a tárhelye, de minden másban eltér a korábbi modelltől.
-7 colos HD kijlező 1280×800 pixeles felbontással
-kétmagos TI OMAP 4470 processor
-16 GB tárhely
– Dolby Digital Plus hangzás
– HD előlapi kamera
-2.4 és 5 GHz-es WiFi két antennával

Igaz, ez nem egy Google Nexus 7, viszont annak csak a 8 GB-os variánsa kerül ennyibe, de méltó ellenfele lehet annak. Árban biztos. Mostantól előrendelhető, szállítását pedig jövő péntekre ígérik, mint a vérfrissített Kindle Fire esetében.

Kindle Fire HD 8.9
Az Amazon második táblagépe már nagyobb babérokra tör, már ha a méreteit nézzük. Ennek sajnos az ára is érezteti a hatását, ugyanis a 16 GB-os modell 299 dollárba kerül. Mostantól ez is előrendelhető, de csak november 20-ától fogják kipostázni a 8.9 colos táblát. De mit is kapunkt ezért a pénzért?
-254 ppi-s kijelző 1920×1200-as felbontással
-a laminált érintésérzékelő köszönhetően 25%-al kisebb a visszavert fény
– Texas Instruments OMAP 4470-es processzor, mely az Amazon állítása szerint felülmúlja az nVidia Tegra 3 processzorát
-2.4 és 5 GHz-es WiFi két antennával
-16 GB tárhely
Ez a táblagép viszont minden mai, valamire való tabletnek az ellenfele lett. Ára barátságosnak mondható, hiszen bőven 100 ezer forint alatt van, a Google-nek és az Applenek bizony fel kell kötniük a gyatyát, ha ilyen áron akarnak ilyen minőséget adni.

Kindle Fire HD 4G
Ez az Amazon jelenlegi legdrágább tabletje. 499 dollárba kerül, de ezért egy igazi 8.9 colos szörnyet kapunk cserébe (bár néhány dolgot a HD 8.9-ből megörökölt):
– 32 GB tárhely
– 4G/LTE modem
– Texas Instruments OMAP 4470-es processzor
– dual band WiFi
-1920×1200-as felbontású, 254 ppi-s, 8.9 colos kijelző
– egy negyeddel kevésbé tükröződő kijelző

Ami az egészben a legkeményebb, hogy az Amazon az LTE-s modelljéhez egy 50 dolláros mobilinternet-előfizetést is kínál, ami nem a havidíj, hanem az éves előfizetési díj. Mint tudni lehet, az Egyesült Államokban irreálisan magasak az internet-előfizetési díjak, van, ahol havonta számolnak fel közel ennyit az internetelérésért. Az Amazon ezért a pénzért havi 250 MB adatforgalmat ad, plusz jár hozzá egy 20 GB-os felhő és 10 dolláros Amazon AppStore kupon is. Minden Kindle HD eszközön jelenleg Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut.Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom