Connect with us

technokrata

IFA 2012: Windows 8-al szerelt VAIO-k a láthatáron

fudimenmsgu45

Tablet

IFA 2012: Windows 8-al szerelt VAIO-k a láthatáron

Egyedi megoldásokkal operáló táblagépeket dobott piacra a Sony.

A Sony az új Xperiák bemutatása  mellett nem hagyta magára a Vaio rajongókat sem, így ők most két új táblagépnek örülhetnek. Mindkét eszköz teljesértékű Windows 8-al rendelkezik, és igény esetén Windows 8 Pro előretelepítése is megoldható.

Vaio TAP 20:

Új, eddig betöltetlen piaci szegmenst próbál meg kitölteni az új Vaio TAP 20, mely egy 20″-es érintőkijelzővel rendelkező, Windows 8-al szerelt számítógép. A számítógép különlegessége, hogy kvázi egy nagyméretű tabletként funkcionál, a gyártó külön, a nagyméretű érintőképernyőre optimalizált programokkal szereli majd fel. Játékra, illetve közösségi funkciókhoz ajánlják, ám a termék  egyedi kialakítása miatt a siker még erősen kétséges. A beépített hardveren mindenesetre nem fog múlni, a Sony kitett magáért, és az i3-astól az i7-esig választhatunk Intel processzorokat, illetve 4-től 8 GB-ig bővíthetjük a RAM-ot. Meglepő módon SSD opció nem lehetséges, vagy 750 GB vagy pedig 1 TB lehet a beépített tárhely mérete, szigorúan egy 5400 RPM-es winchesterrel. Persze kérdés, hogy a beépített alkatrész szabványos-e, ez esetben a csere bárki számára megoldható lehet. A 20″-es kijelző felbontása 1600×900 pixel,a tartalom megjelenítéséről pedig egy Intel HD Graphics 4000 gondoskodik. Nem mondható könnyűnek a TAP 20, hiszen tömege mintegy 5,2 kg. Pontos megjelenési időpont még nincs, várhatóan október végén, a Windows 8 megjelenésével egyidőben kerülhet a boltok polcaira.

 Vaio Duo 11

A Wikitech hasábjain nemrégiben jelent meg a hír, miszerint a Sony egy új, különleges, kissé a Microsoft Surcafe eszközére hasonlító táblagéppel fog előállni. Ez meg is történt, a tegnapi napon lelepleződött a Duo 11, és igazán büszke lehet rá a gyártó. A Vaio igyekszik kombinálni az otthoni táblagépes igényeket, a munkahelyi notebook követelményeivel, így egyik pillanatról a másikra komoly munkagépet varázsolhatunk a tabletünkből.  A Sony nem aprózta el a beépített kijelző minőségét sem, egy 11,6″-es FullHD megjelenítő dolgozik majd a kezeink alatt.  Akárcsak a TAP 20 esetében, itt is megvan a választási lehetőségünk, így Core i3-tól Core i7-ig választhatunk majd  a processzorok között. Itt már megjelenik az SSD opció is, lehetőségünk van 128 illetve 256 GB tárhellyel felszereltet vásárolni. A memória 4-től 8 GB-ig bővíthető.  A TAP 20 után örömmel fedezhetjük fel, hogy szó sincs komoly súlyokról, az új “stílusikon” mindösszesen 1,3 kg-ot nyom a mérlegen.Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp