Connect with us

technokrata

Térdre iPad! Itt a Samsung Note 10.1!

Screen-shot-2012-08-06-at-11.40.43-AM

Tablet

Térdre iPad! Itt a Samsung Note 10.1!

A Samsung Galaxy S III-at a természet ihlette, a Note 10.1-et pedig a Galaxy S III.

A Samsung új táblagépet küld az iPad riválisának. Ami nem ment a Galaxy Tab-oknak, az talán menni fog a Note 10.1-nek? Nem valószínű, de elitista eleganciája és brutál erős hardvere feledtetni fogja azt a tényt, hogy ezt a gépet nem az Apple tervezte. Bár már februárban bemutatták a táblagépet, akkor még Android 4 Ice Cream Sandwich futott rajta, azóta viszont mérföldkőnek számító fejlesztések történtek a mobileszközök és alkatrészek piacán, jöttek a négymagos processzorok, a 2 GB RAM és az Android 4.1 Jelly Bean.

A Note 10.1 kijlezője IPS helyett PLS TFT lett, de ez nem von le sokat a készülék értékéből. Lássuk, miért is:

A készülék felbontása a 10.1 colnál 1280×800 pixel lett, vagyis HD kijelzőt kapott a táblagép (ez az én értelmezésem szerint csak HD Ready, de hát ez a fogalom már kikopott az emberek köztudomásából, így a Ready-t felejtsük is el), ami kapacitív és S-Pennel is működik (pont, mint a Galaxy Note-nál).

Mivel a Samsung nemrégiben bemutatta saját processzorát, a négymagos Exynos-t, így ne csodálkozzunk, ha ez került a Note 10.1-be is. Ennek órajele 1.4 GHz lett, amit 2 GB RAM-mal egészítettek ki. A GPU-ja, mely tulajdonképpen a videokártya, a Mali 400MP lett. Elsődleges kamerája 2 megapixeles, másodlagosa pedig, mely LED vakus, 5 megapixeles. Megjelenésekor a WiFi-s verzió mellett készül belőle 21 mbps-es 3G-s modell is (valószínűleg lesz belőle LTE is, de erről most nem esett szó), tárhelyben pedig a szokásos 16/32/64 GB-os táblagépek közül választhatunk.

Még ebben a hónapban megjelenik.Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp