Connect with us

Dell: windowsos tabletekkel jövünk!

dell_0

Dotkom

Dell: windowsos tabletekkel jövünk!

A Dell múlt heti sajtóeseményén a vállalat vezetői beszélgettünk trendekről, piacokról és arról, hogy vajon a tablet tényleg megöli-e a pc-t.

– Sokan ma úgy gondolnak a Dellre, mint egy szimpla pc-gyártóra, de kevesen tudják, hogy amikor egy Google keresést végeznek, vagy egy Facebook like-ot nyomnak, akkor is jó eséllyel a háttérben Dell infrastruktúrák végzik a dolgukat – kezdte a sajtóeseményen Stefan Kaltenberger. A Dell marketing igazgatója elmondta: a vállalat célja, hogy ez a szemlélet megváltozzon és komplex informatikai infrastruktúra szolgáltató cégként, end-to-end megoldások kiszolgálójaként pozícionálják át a gyártót.

– Az egészségügyi, kormányzati, nagyvállalati és kis-és középvállalati szektor mellett a végfelhasználókra is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen valamennyi célcsoport végén ők azok, akik véleményt alkotnak a termékeinkről, megoldásainkról és ez az, ami a Dell márkát növeli. – fogalmazott Kaltenberger.

Az egyes termékeket illetően a sajtótájékoztatón kézbe vehettük a cég legújabb XPS ultrabookját is, mely i5-ös processzorral, 4GB memóriával, ízléses designnal, 1000 euró áron lesz hamarosan a piacon. Emellett sikerült ízelítőt kapnunk a cég legújabb Inspiron szériájából is.

David Spruyt kérdésünkre elmondta: – A Dell nem ért egyet azzal, hogy a pc-t megöli a tablet, a táblagép egy második eszköz, nem fogja soha kiváltani a személyi számítógépet és a laptopot sem. Ugyanakkor már kipróbáltuk magunkat a tablet piacon: a Dell Streak 5 és 7 androidos modellekkel már volt egy próbálkozásunk, de mindezidáig arra vártunk, hogy a Microsoftnak kijöjjön érintőképernyőre az új, jól használható operációs rendszere.- Spruyt elmondta, a Windows 8 megjelenését követően otthagyják az Androidot és windowsos tableteket fog piacra dobni. A vállalat képviselője kérdésünkre elmondta: a Dell egyelőre nem tervezi az okostelefon piacra való belépést, sehol a világon.

 

Dienes-Oehm Tivadar, a cég értékesítési vezetője továbbá kérdésünkre elmondta: a Dell ma Magyarországon a Debreceni Egyetemen, Nyíregyházán, Miskolcon és Nyugat-Magyarországi Egyetemen működik együtt a hazai felsőoktatással, illetve számos SZTAKI szerver is a márkához kötődik. – Egyelőre várakozó pozícióban vagyunk a hallgatói eszköz-kiszolgálást illetően, reméljük, hogy hamarosan lesz lehetőség a hallgatók kezébe adni innovatív termékeinket, hogy azokkal hatékonyabbá és jobbá tegyük a tanulásukat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő