Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dell: windowsos tabletekkel jövünk!

Dotkom

Dell: windowsos tabletekkel jövünk!

A Dell múlt heti sajtóeseményén a vállalat vezetői beszélgettünk trendekről, piacokról és arról, hogy vajon a tablet tényleg megöli-e a pc-t.

– Sokan ma úgy gondolnak a Dellre, mint egy szimpla pc-gyártóra, de kevesen tudják, hogy amikor egy Google keresést végeznek, vagy egy Facebook like-ot nyomnak, akkor is jó eséllyel a háttérben Dell infrastruktúrák végzik a dolgukat – kezdte a sajtóeseményen Stefan Kaltenberger. A Dell marketing igazgatója elmondta: a vállalat célja, hogy ez a szemlélet megváltozzon és komplex informatikai infrastruktúra szolgáltató cégként, end-to-end megoldások kiszolgálójaként pozícionálják át a gyártót.

– Az egészségügyi, kormányzati, nagyvállalati és kis-és középvállalati szektor mellett a végfelhasználókra is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen valamennyi célcsoport végén ők azok, akik véleményt alkotnak a termékeinkről, megoldásainkról és ez az, ami a Dell márkát növeli. – fogalmazott Kaltenberger.

Az egyes termékeket illetően a sajtótájékoztatón kézbe vehettük a cég legújabb XPS ultrabookját is, mely i5-ös processzorral, 4GB memóriával, ízléses designnal, 1000 euró áron lesz hamarosan a piacon. Emellett sikerült ízelítőt kapnunk a cég legújabb Inspiron szériájából is.

David Spruyt kérdésünkre elmondta: – A Dell nem ért egyet azzal, hogy a pc-t megöli a tablet, a táblagép egy második eszköz, nem fogja soha kiváltani a személyi számítógépet és a laptopot sem. Ugyanakkor már kipróbáltuk magunkat a tablet piacon: a Dell Streak 5 és 7 androidos modellekkel már volt egy próbálkozásunk, de mindezidáig arra vártunk, hogy a Microsoftnak kijöjjön érintőképernyőre az új, jól használható operációs rendszere.- Spruyt elmondta, a Windows 8 megjelenését követően otthagyják az Androidot és windowsos tableteket fog piacra dobni. A vállalat képviselője kérdésünkre elmondta: a Dell egyelőre nem tervezi az okostelefon piacra való belépést, sehol a világon.

 

Dienes-Oehm Tivadar, a cég értékesítési vezetője továbbá kérdésünkre elmondta: a Dell ma Magyarországon a Debreceni Egyetemen, Nyíregyházán, Miskolcon és Nyugat-Magyarországi Egyetemen működik együtt a hazai felsőoktatással, illetve számos SZTAKI szerver is a márkához kötődik. – Egyelőre várakozó pozícióban vagyunk a hallgatói eszköz-kiszolgálást illetően, reméljük, hogy hamarosan lesz lehetőség a hallgatók kezébe adni innovatív termékeinket, hogy azokkal hatékonyabbá és jobbá tegyük a tanulásukat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés