Connect with us

Hirdetés

technokrata

Saját táblagépe lesz a Microsoftnak!

Tablet

Saját táblagépe lesz a Microsoftnak!

A jövő héten megrendezésre kerülő Developer Summiton Steve Ballmer egy sajátmárkás táblagépet fog előrántani a zsebéből, de leeht, meg se várják a szerdát. Állítólag.

Bár a Microsoft elsősorban szoftvergyártó cég, melyet nem kell bemutatni senkinek se (Office, Windows, Windows Phone), de ne menjünk el amellett a tény mellett, hogy számos sajátfejlesztésű hardverrel is büszkélkedhetnek. Van egerük, billentyűzetük és mainstreamként ott figyel az Xbox is az összes kiegészítőjével együtt (Kinect, Wireless Controller). Miért ne lehetne sajátmárkás táblagépük is? A kérdés teljesen jogos és úgy néz ki, hogy a legnagyobb titokban el is készítettek egyet. Az unalomba és kudarcba fulladt utolsó CES-es megjelenésük után valószínűleg ők se maradnak ki a San Fransisco-i nagy bejelentésekből a Microsoft táblagéppel. Ha igaz a pletyka, akkor még meg is előznék a Google-t, mely a hónap végén szeretné bemutatni első sajátmárkás ASUS-fejlesztésű záblagépüket, a Google Nexus tabletet.

A dolog pikantériája, hogy a piaci értesülések szerint nem is a Developer Summiton találkozhat vele először az érdeklődő, hanem már hétfőn bemutatják egy Los Angeles-i eseményen. Arról nem szól  a fáma, hogy vajon inteles vagy ARM processzorral szerelt tablet PC-ről van-e szó, de valószínűleg az utóbbi lesz a nyerő tipp, mivel a Windows 8-at is ilyen architektúrára készítették, az Intel tulajdonképpen egy olyan faág lenne, amit maguk alatt vágnának a redmondiak.

Másik pletyka arról szól, hogy a Microsoft még idén fel fogja vásárolni a Nokiát, mely finn gyártó jelenleg nem ér többet 8.8 milliárd dollárnál. Ha ez igaz, akkor a Microsoft olcsóbban jutna hozzá, mint a Google a Motorolához. Úgy néz ki, hogy a redmondi szoftveróriás kitűnő stratégiával másolja a Google üzleti lépéseit.  Ha minden igaz, akkor a tablet PC-t Los Angeles-i idő szerint 15:30-kor mutatják be, ami magyar idő szerint már kedd éjjel fél egy. Éjszakai baglyok előnyben.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés