Connect with us

technokrata

Két magos tablet „fillérekért”

Matsunichi MarquisPad MP977

Tablet

Két magos tablet „fillérekért”

A Matsunichi MarquisPad MP977 táblagépe bőven 60 ezer forint alatt is kétmagos rendszerre tud épülni. Eljött az olcsó tabletek forradalma?

Vannak jó tabletek 50 ezer alatt? Eddig is számtalanszor tettem fel a kérdést és arra jutottam mindezidáig, hogy ha hajlandóak vagyunk ezt-azt feladni (pl. a Google Play szoftverboltot), akkor talán igen. És vannak jó tabletek 60 ezer alatt? Igen, most már biztosan van, méghozzá a Matsunichi MarquisPad MP977. A 977 szintén méretre utal, így nem találják ki, ez a tablet 9.7 collos. A kijelző 1024×768-as felbontásra képes, de processzora kétmagos 1.2 GHz-es TI Chip- Operációs rendszere Android 4.0, beépített tárhelye 4 GB (ez bővíthető 32 GB-os microSD kártyával), akkumulátora pedig csak öt órányi folyamatos nyüstölés után követeli magának a töltést. A 249 dolláros ár pedig igen méltányosnak tűnik, bár azt nem tudni, hogy a Play itt elérhető-e vagy megint valami saját szoftverboltból kell az Angry Birds-öt letölteni. A megjelenés még ebben a hónapban várható.

Ezzel egyidőben a gyártó még egy táblagépet jelentett be, mely majd csak június-augusztus környékén kerül a boltok polcaira, ez pedig az MP1010 lesz, mely 10.1 collos készülék, szintén kétmagos, szintén TI chippes, csak ez már 1.5 GHz-es lesz. Felbontása ugyanúgy 1024×768 lesz, tárhelye viszont 10 GB-osra sikeredett.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle