Connect with us

Az Apple megtarthatja az iPad nevet?

7155058746_8f9e66e007

Dotkom

Az Apple megtarthatja az iPad nevet?

Újra asztalhoz ült a kínai ProView és az amerikai Apple, hogy megállapodjanak az ázsiai cég tulajdonában levő iPad név használati jogáról.

A hónapok óta megegyezni képtelen cégek a Kanton tartományi bíróság közbenjárására kezdtek újra tárgyalásba – mondta a Shanghai Daily napilapnak Ma Tung-hsziao (Ma Dongxiao), a tajvani székhelyű Proview Technology Shenzhen jogásza. Azt is hozzátette: az egyeztetés arról folyik, az Apple mennyiért vásárolná meg az iPad márkanév szárazföldi Kínában való értékesítés jogát a Proview-tól. Bár az álláspontok még távoliak, az ár “ésszerű lesz”, jóval kevesebb az internetes pletykák által emlegetett 400 millió dollárnál – jegyezte meg.
A Proview 2000 és 2004 közt több ázsiai országban, valamint Mexikóban is bejegyeztette az iPad márkanevet, ennek használati jogát aztán a Proview tajvani leányvállalata, a Proview Technology Taiwan 2006-ban eladta az Apple-nek. A cég sencseni leányvállalata, a Proview Technology Shenzhen azonban az adásvétel után is fenntartotta magának a jogot a márkanév használatára a szárazföldi Kína területén, így eredetileg 10 milliárd jüant (360 milliárd forint) követeltek a szerzői jogok megsértése okán. Az Apple szerint ugyanakkor a szárazföldi Kínában való értékesítés jogát is megvették, a Proview azonban – a megegyezést be nem tartva – elmulasztotta kiszélesíteni a jogokat.

A sencseni (Shenzhen) bíróság tavaly december végén a Proview-nak ítélte az értékesítés jogát, februárban a sanghaji bíróság nem találta jogellenesnek az iPadek Apple általi értékesítését. Április végén az állami ipari és kereskedelmi felügyelet igazgatóhelyettese úgy fogalmazott: a kínai törvények értelmében az iPad márkanév használata a Proview Technology Shenzhen vállalatot illeti, személyében először nyilatkozott állami hivatalnok az esetről. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom