Connect with us

technokrata

Kína a Proview mellé állt

The-Legal-Battle-between-Apple-and-Proview-1

Dotkom

Kína a Proview mellé állt

Az iPad márkanevet illető pereskedés során először nyilatkozott állami hivatalnok az ügyről, mondván: nem az Apple-nek, hanem a céget perlő Proview Technology Shenzhennek van joga használni azt Kínában.

A kínai törvények értelmében az iPad márkanév használata a Proview Technology Shenzhen vállalatot illeti – fogalmazott kedden Fu Suang-csien (Fu Shuangjian), az állami ipari és kereskedelmi felügyelet igazgatóhelyettese. Fu személyében először nyilatkozott állami hivatalnok az esetről, s mint ilyen, kijelentése nagy sajtóvisszhangot kapott.

A nyilatkozat után megindult a találgatás a kínai sajtóban, vajon az álláspont az amerikai Apple és Proview Technology Shenzhen közt hónapok óta húzódó pereskedés kimenetelét is előrevetíti-e. A két vállalat az iPad márkanév használatát illetően áll vitában, mindketten jogos sajátjuknak mondva azt.

A Proview 2000 és 2004 közt több ázsiai országban, valamint Mexikóban is bejegyeztette az iPad márkanevet, ennek használati jogát aztán a Proview tajvani leányvállalata 2006-ban eladta az Apple-nek. A cég sencseni leányvállalata, a Proview Technology Shenzhen azonban az adásvétel után is fenntartotta magának a jogot a márkanév használatára a szárazföldi Kína területén, így most 10 milliárd jüant (360 milliárd forint) követelnek szellemi tulajdonjogok megsértése okán. Az Appleszerint ugyanakkor a szárazföldi Kínában való értékesítés jogát is megvették, a Proview azonban – a megegyezést be nem tartva – elmulasztotta kiszélesíteni a jogokat.

Az ügy jelenleg eldöntetlen, sajtóértesülések szerint a felek peren kívüli egyezséget készítenek elő, melyet a bíróság is támogat – nyilatkozta hétfőn Ma Tong-hsziao (Ma Dongxiao), a Proview ügyvédje. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd