Connect with us

technokrata

Az Apple visszavesz Ausztráliában

iPad 2012

Dotkom

Az Apple visszavesz Ausztráliában

Legalábbis az összes új, 4G-s iPad-et biztosan, ugyanis az az LTE, amit a táblagép használ, Ausztráliában mit se ér.

Az Apple kénytelen-kelletlen visszaveszi az összes Ausztráliában értékesített LTE-s iPad-et és megtéríti annak árát, miután az ausztrál versenyhivatal kilátásba helyezte a komoly pénzbüntetés lehetőségét amiatt, hogy a cég reklámjai félrevezették a lakosságot. A 4G-s iPad ugyanis nem kompatibilis az ausztrál LTE-hálózattal, mivel a táblagép az amerikai szabványt használja, így bár van 4G-s internet a kontinensen, a készülékek 3G-s HSPA+ sebességen működnek csak.

Így is van elég baja az Apple-nek, ugyanis egyrészt extrém módon melegszik az új táblagépe, ezen kívül nem csak Ausztráliában nézhetnek/nézhettek komoly szankciók elé, ugyanis már több országban vizsgálják a felhasználók panaszait amiatt, hogy nem megy a 4G, így például Nagy-Britanniában és Svájcban is.

De nézzük mi a helyzet itthon? Bizony mi sem vagyunk jobbak az ausztráloknál, mi sem az amerikai szabvány szerint éljük LTE-s mindennapjainkat. Természetesen az apró betűs résznél mindenre fény derül, vagyis csak az USA-ban és Kanadában működik 4G-n a készülék, a cég reklámjaiból nem ez tűnik ki, ráadásul pont annyira észrevehető a fehér alapon a nagyon világos szürke leírás, mint ahogy a betiltott Vodafone reklámban a másik két rivális szolgáltató lerobbant és eltévedt versenyzőként való ábrázolása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek