Connect with us

technokrata

Alacsony árral megy az Apple-nek a Google

Galaxy_Nexus_logo

Tablet

Alacsony árral megy az Apple-nek a Google

Állítólag a Google első saját táblagépe, a Nexus, árban alámegy minden komolyabb versenytársnak, így a rivális iPad-nek is.

Egy Google-közeli informátor elmondása szerint a táblagép Amerikában nem hogy 199-249 dollárba fog kerülni, hanem 149-199 dollárba, így minden komolyabb táblagép alá rakja a Mountain View-i cég a sajátjának az árazását. A névtelen forrás azt is tudni véli, hogy a Google nem teketóriázott sokat a saját fejlesztéssel, mivel a készülőben levő Nexus táblagépük az ASUS Eee Pad Memo370T sorozatszámú tabletjén alapszik. Igen ám, de az ASUS 7 colos gépe 250 dollár, míg a Nexusnak a legdrágább verziója is csak 200 dollárba fog kerülni. Ráadásul a Galaxy nevet is el kéne hagynia a Google-nak, ha nem a Samsunggal gyártatja le közösen a táblagépet, ahogy a telefonjai esetében is tette. Tehát jogos a kérdés, hogy mit kell akkor feláldozni a Google-nek ezért az alacsony árért.

Mindenek előtt a négymagos  1.2 GHz-es Tegra 3 processzort. Ebben az esetben egy olcsóbb kétmagos Qualcomm vagy ARM processzor lenne a nyerő. Aztán itt van a HD Super IPS+ kijelző is 1280×800-as felbontással. Talán ezt is ki fogják cserélni a Google mérnökei és nem árt a kisebb tárhely, így valószínűleg 16 GB helyett egy 8 GB-os kerül majd bele. Ha így van, ha nem, előbb-utóbb úgyis kiderül, hogy mennyire valósak az informátor fülesei. Mindenesetre állítólag a a New Orleans-i CTIA Wireless Show 2012-n, melyet május 6-10 között rendeznek meg, a Google bemutatja első Nexus táblagépét.Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle