Connect with us

technokrata

Nem várt fordulatok az iPad-botrány körül

175852-han-ziwen

Dotkom

Nem várt fordulatok az iPad-botrány körül

A sanghaji bíróság elutasította a ProView keresetét, így egyelőre nincs export-import tilalom az iPad-ekre. Végső döntés viszont még mindig nincsen, így a kínai eladók vakarhatják a fejüket.

A shanghaji Pudong-i Népbíróság döntése értelmében az Apple folytathatja az iPad-ek értkésesítését azután, hogy a Proview kérte, hogy licenszelési problémák miatt tiltsák be az össze táblagépet, melyet a Cupertino-i cég készít ezzel a márkanévvel. A Népbíróság annak ellenére hozta a döntést, hogy a Guangdong-i bíróság még nem döntötte el, hogy kié is pontosan az „iPad” márkanév, mivel nincs elég bizonyíték a Proview oldalán. A Proview Taiwan egyébként még 2000-ben jegyeztette be számos országban az „IPAD”-et, mint márkanevet (ekkor még az iPod se volt), ahogyan a shenzeni leányvállalata is megtette ezt Kínában (ők perelnek jelenleg). A probléma az, hogy az Apple az anyavállalattól (Prowien Taiwan) megvásárolta a márkanév világszintű használatának jogát, amibe természetesen beletartozik a kínai piac is. A Proview Shenzen viszont azt állítja, hogy nincs ilyen papír, bár az Apple állítja, hogy van ilyen, a szencseniek által is aláírt dokumentuma.

Úgy tűnik, hogy Kínában a Guangdong-i bíróság fogja kimondani a végső ítéletet, Amerikában viszont a kaliforniai Santa Clara megyei bíróság, ugyanis a Proview Shenzen otthonában is beperelte az Apple-t csalás vádjával február 17-én. A beadvány szerint a kaliforniai cég hazudott akkor, amikor azt állította, hogy megvásárolta az iPad-et, mint márkanevet. Az ügy hátterében állítólag milliárdos követelések vannak, ugyanis a Proview jelentős anyagi gondokkal küzd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd