Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem várt fordulatok az iPad-botrány körül

Dotkom

Nem várt fordulatok az iPad-botrány körül

A sanghaji bíróság elutasította a ProView keresetét, így egyelőre nincs export-import tilalom az iPad-ekre. Végső döntés viszont még mindig nincsen, így a kínai eladók vakarhatják a fejüket.

A shanghaji Pudong-i Népbíróság döntése értelmében az Apple folytathatja az iPad-ek értkésesítését azután, hogy a Proview kérte, hogy licenszelési problémák miatt tiltsák be az össze táblagépet, melyet a Cupertino-i cég készít ezzel a márkanévvel. A Népbíróság annak ellenére hozta a döntést, hogy a Guangdong-i bíróság még nem döntötte el, hogy kié is pontosan az „iPad” márkanév, mivel nincs elég bizonyíték a Proview oldalán. A Proview Taiwan egyébként még 2000-ben jegyeztette be számos országban az „IPAD”-et, mint márkanevet (ekkor még az iPod se volt), ahogyan a shenzeni leányvállalata is megtette ezt Kínában (ők perelnek jelenleg). A probléma az, hogy az Apple az anyavállalattól (Prowien Taiwan) megvásárolta a márkanév világszintű használatának jogát, amibe természetesen beletartozik a kínai piac is. A Proview Shenzen viszont azt állítja, hogy nincs ilyen papír, bár az Apple állítja, hogy van ilyen, a szencseniek által is aláírt dokumentuma.

Úgy tűnik, hogy Kínában a Guangdong-i bíróság fogja kimondani a végső ítéletet, Amerikában viszont a kaliforniai Santa Clara megyei bíróság, ugyanis a Proview Shenzen otthonában is beperelte az Apple-t csalás vádjával február 17-én. A beadvány szerint a kaliforniai cég hazudott akkor, amikor azt állította, hogy megvásárolta az iPad-et, mint márkanevet. Az ügy hátterében állítólag milliárdos követelések vannak, ugyanis a Proview jelentős anyagi gondokkal küzd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés