Connect with us

technokrata

Nem várt fordulatok az iPad-botrány körül

Dotkom

Nem várt fordulatok az iPad-botrány körül

A sanghaji bíróság elutasította a ProView keresetét, így egyelőre nincs export-import tilalom az iPad-ekre. Végső döntés viszont még mindig nincsen, így a kínai eladók vakarhatják a fejüket.

A shanghaji Pudong-i Népbíróság döntése értelmében az Apple folytathatja az iPad-ek értkésesítését azután, hogy a Proview kérte, hogy licenszelési problémák miatt tiltsák be az össze táblagépet, melyet a Cupertino-i cég készít ezzel a márkanévvel. A Népbíróság annak ellenére hozta a döntést, hogy a Guangdong-i bíróság még nem döntötte el, hogy kié is pontosan az „iPad” márkanév, mivel nincs elég bizonyíték a Proview oldalán. A Proview Taiwan egyébként még 2000-ben jegyeztette be számos országban az „IPAD”-et, mint márkanevet (ekkor még az iPod se volt), ahogyan a shenzeni leányvállalata is megtette ezt Kínában (ők perelnek jelenleg). A probléma az, hogy az Apple az anyavállalattól (Prowien Taiwan) megvásárolta a márkanév világszintű használatának jogát, amibe természetesen beletartozik a kínai piac is. A Proview Shenzen viszont azt állítja, hogy nincs ilyen papír, bár az Apple állítja, hogy van ilyen, a szencseniek által is aláírt dokumentuma.

Úgy tűnik, hogy Kínában a Guangdong-i bíróság fogja kimondani a végső ítéletet, Amerikában viszont a kaliforniai Santa Clara megyei bíróság, ugyanis a Proview Shenzen otthonában is beperelte az Apple-t csalás vádjával február 17-én. A beadvány szerint a kaliforniai cég hazudott akkor, amikor azt állította, hogy megvásárolta az iPad-et, mint márkanevet. Az ügy hátterében állítólag milliárdos követelések vannak, ugyanis a Proview jelentős anyagi gondokkal küzd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin