Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fura alakok járnak AppleStore-ba

Dotkom

Fura alakok járnak AppleStore-ba

Egy észak-texasi egyetem fotós szakának a hallgatója különös hobbinak hódol immár 2 éve: járja az AppleStore-okat és lementi azokat a fotókat, amelyeket próbaképpen csinálnak az iEszközökkel.

Mára akkorára nőtt az adatbázisa a wannabe fotós  Irby Pace-nek, hogy kiállítást fog rendezni azokból. Az tény, hogy az emberek valamiért szeretik magukat lefotózni a kiállított iOS-es eszközökkel, főként az iPad-del, de senki se gondolt arra, hogy jön valaki és ezeket a képeket elküldi magának emailben, mert hogy eleinte Pace is így tett.

Aztán rájött valamire. Rájött, hogy simán át tudja másolni a képeket a saját iPad-jére (ha meg kérdezték, hogy mit csinál, azt hazudta, hogy összehasonlítja a két eszközt).

Persze nem a boltban kezdte el válogatni a képeket, hanem szépen hazavitte őket és a jobbakat megtartotta a jobb időkre. A jobb idők eljött és most kiállítás lesz belőle, és mi lehetne frappánsabb egy olyan kiállításnak, ahol gyanútlan emberek néznek ránk bamba tekintettel a képekről, mint a Nem kívánt következmények (Unintendend Consequences)?

Csak ne járjon úgy, mint az a Kyle McDonald, aki egy kémprogramot telepített fel az iSzámítógépekre, mely program percenként lőtt egy fotót arról, ami előtte történt. Ez pedig teljesen illegális, hiszen ha akartuk, ha nem, lefotózott minket. Nem csoda, ha az FBI kis idő elteltével kopogott McDonald ajtaján. A kérdés az, hogy Pace-nek is ez a sors jut majd? Nála ugyanis kicsit árnyaltabb a helyzet azáltal, hogy az ő képeit a fotókon szereplők készítették és rajtahagyták az eszközökön, hogy bárki láthassa őket. Persze az is megkérdőjelezhető, hogy mennyire számít ez Pace munkájának, aki elvileg fotózást tanul, mégis mások képeivel próbál ismertséget szerezni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés