Connect with us

technokrata

Eltűnnek az iPad-ek a kínai boltok polcairól

Dotkom

Eltűnnek az iPad-ek a kínai boltok polcairól

Ma reggel kezdődött meg hivatalosan az ázsiai országban az iPad eltávolítása a kínai kereskedések polcairól, mivel az Apple jogellenesen használja ezt a nevet a lopott technológiák országában.

Hogy miért illeti meg Kínát ez a jelző, azt a “Szabadalmi trollkodás kínai módra” című cikkünkből megtudhatják, node mit tehet egy nagy amerikai cég, mely eleve a távol-keleti ország üzemeiben készíti a népszerű táblagépét, akkor, amikor tavaly decemberben elvesztette azt a védjegy-pert a Proview Technology-val (PT) szemben, melynek ítéletében kimondták, hogy az IPAD megnevezés az országon belül a PT-t illeti, mindenki más pedig illegálisan használja a védjegyet Kínában, így az iPad-ek forgalmazását is le kell állítani.

A China.com jelentése szerint tegnap 45 iPad 2-t foglaltak le a kínai hatóságok. A kereskedők pedig elkezdték pult alatt árusítani a népszerű táblagépet, bár nem ritka az olyan boltvezető, aki önként beadta a hatóságoknak az illegálissá vált táblagépeket, mert jobb a megelőző intézkedés, mint ha a hatóságok csapnának le rájuk. Interesting – ahogy az angolok mondják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin