Connect with us

technokrata

Egy táblagép miatt törhet ki a III. Világháború?

Dotkom

Egy táblagép miatt törhet ki a III. Világháború?

Irán a Samsung kitiltását fontolgatja az országból egy izraeli reklámfilm miatt, de megjósolhatatlan, hogy milyen szankciók jöhetnek még ezen kívül.

Irán egy izraeli kábeltévén, a HOT-on futó reklám miatt gondolja úgy, hogy nincs helye a Samsungnak az országában. A reklámfilmben szereplő színészek egy sitcom, azaz helyzetkomikumra épülő sorozatban játszanak, az Asfur-ban. A Samsungnak igazából nincs sok köze a reklámhoz, simán lehetett volna bármilyen más táblagép, amivel a kábeltévét népszerűsíthették volna.
A reklám arról szól, hogy az Asfur négy főszereplője az iráni Isfahanba mennek, ahol egy nukleáris létesítmény is található a reklámban. Az egyik szereplő meg is kérdi, hogy ebben a porfészekben vajon nézi-e valaki az Asfur-t, míg a másik arra kiváncsi, hogy van-e kóser konyha a környéken. Az egyik színész pedig bekente magát egy krémmel a radioaktivitás miatt. Ekkor találkoznak egy látványosan unatkozó Moszad-ügynökkel, aki már várta őket.

Az ügynök több mint 2 hónapja figyeli a környéket, ami meglehetősen unalmasnak talál, ezért van nála táblagép, amelyen a kedvenc sorozatait nézi, az Asfur-t pedig mindig nézi, ha van reaktor, ha nincs. A táblagépet pedig a Hot-tól kapta ajándékba és megtalálható rajta a kábeltévé VOD appja is. Ekkor az egyik szereplő megkérdi, hogy mi az a másik applikáció a gépen, véletlenül meg is nyomja, és ekkor felrobban a nukleáris reaktor, amit egy „újabb titokzatos robbanás Iránban.”-nal le is tud a sorozatszereplő.


Ez pedig annyira kicsapta a biztosítékot Iránban, hogy felszólították a Samsung-ot, hogy azonnal szedje le az összes reklámplakátját Teheránban, pedig a dél-koreai cég csupán egy promóció része, amihez a legkevésbé sincs köze.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin