Connect with us

technokrata

Apple: jön a digitális munkafüzet

Tablet

Apple: jön a digitális munkafüzet

Az almás cég tovább kampányol a digitális oktatásért, immár a munkafüzeteket is iPadekkel helyettesítenék.

Egy közelmúltban készített felmérés rávilágított, hogy a digitális munkafüzetek sokkal jobban segítik a tanulás folyamatát, mint a hagyományos papíralapú elődeik – mely utóbbiak az Apple szerint elavultak. A cég éppen ezért ingyenes iOS alkalmazást fejleszt, amely a jövőben könnyedén helyettesítheti a papír alapú kitöltenivalót.
A két kaliforniai iskolában végrehajtott kísérletben a digitális alapon tanulók lényegesen jobban teljesítettek, ugyanis az iPadeket használó diákok mintegy 78 százaléka ért el kimagasló osztályzatot, míg ez a szám a normál algebra munkafüzetből tanulók esetén mindössze 59 százalék lett év végén.

Persze ahhoz, hogy a diákok ilyen 21. századi körülmények között tanulhassanak, nyilván sok mindennek kell még együttállnia. Egyrészt hiába az ingyenes alkalmazások, azokat bizony futtatni is kell valamin, ami pedig ma még nem olcsó mulatság, amennyiben ragaszkodunk az élvezhető minőséghez.
Emellett a pedagógusok is ódzkodnak a dologtól, mert véleményük szerint így elvész az oktatás személyessége, minden diák csak egy önálló felhasználó lesz. Hogy ez valóban így van-e, azt elég nehéz eldönteni, hiszen szinte lehetetlen az ilyen hosszú távú tényezőket mérni, a tanulásra tett hatása miatt azonban mindenképp érdemes lehet elgondolkodni a digitális munkafüzet ötletén. Hiszen az interaktív grafikonok, illetve hang- és videoanyagok megjelenítésének lehetősége vitathatatlanul megkönnyítheti egy-egy tananyag elmagyarázását.Szólj hozzá!

További Tablet

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin