Connect with us

technokrata

Apple: jön a digitális munkafüzet

iPad_students

Tablet

Apple: jön a digitális munkafüzet

Az almás cég tovább kampányol a digitális oktatásért, immár a munkafüzeteket is iPadekkel helyettesítenék.

Egy közelmúltban készített felmérés rávilágított, hogy a digitális munkafüzetek sokkal jobban segítik a tanulás folyamatát, mint a hagyományos papíralapú elődeik – mely utóbbiak az Apple szerint elavultak. A cég éppen ezért ingyenes iOS alkalmazást fejleszt, amely a jövőben könnyedén helyettesítheti a papír alapú kitöltenivalót.
A két kaliforniai iskolában végrehajtott kísérletben a digitális alapon tanulók lényegesen jobban teljesítettek, ugyanis az iPadeket használó diákok mintegy 78 százaléka ért el kimagasló osztályzatot, míg ez a szám a normál algebra munkafüzetből tanulók esetén mindössze 59 százalék lett év végén.

Persze ahhoz, hogy a diákok ilyen 21. századi körülmények között tanulhassanak, nyilván sok mindennek kell még együttállnia. Egyrészt hiába az ingyenes alkalmazások, azokat bizony futtatni is kell valamin, ami pedig ma még nem olcsó mulatság, amennyiben ragaszkodunk az élvezhető minőséghez.
Emellett a pedagógusok is ódzkodnak a dologtól, mert véleményük szerint így elvész az oktatás személyessége, minden diák csak egy önálló felhasználó lesz. Hogy ez valóban így van-e, azt elég nehéz eldönteni, hiszen szinte lehetetlen az ilyen hosszú távú tényezőket mérni, a tanulásra tett hatása miatt azonban mindenképp érdemes lehet elgondolkodni a digitális munkafüzet ötletén. Hiszen az interaktív grafikonok, illetve hang- és videoanyagok megjelenítésének lehetősége vitathatatlanul megkönnyítheti egy-egy tananyag elmagyarázását.Szólj hozzá!

További Tablet

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő